Robban dricker kaffe på louie louie

image564

Robban dricker kaffe. David dricker Coca-Cola. Tony dricker kaffe och Coca-Cola. Robban har ätit två kladdkakor. David åt en kladdkaka. Tony åt också en kladdkaka. Mmm va smaskigt!
Jag sitter just nu på louie och är rätt så mkt IT. Tony tog bilden med sin sony ericsson S500i. Bilden färdades sedan trådlöst via bluetooth till min MacBook. MacBooken publicerar nu bilden på MrWhite tack vare louie louies trådlösa internet, som det så snällt bjuder på.
Tony ska möta vår Norgekorrespondent Adde strax och jag och Robban ska träna oss lite.
Jag tänkte även ta tillfället i akt önska er alla en riktigt trevligt helg!
Grattis på skottdagen!

Bauer har öppnat.

DSC00094.JPG
Bauer har öppnat.

Mange komplex

DSC00088.JPG
Mange komplex

Guts and Glory

Igår var det premiär för mitt och Micks nya mat-tema. Under namnet "Guts and Glory" tänkte vi under våren utforska ouppskattad mat. Vi ska laga och äta saker som har hamnat lite i skymundan i den moderna matkulturen.

Till konceptet hör också att man får bedöva sina sinnen med lagom mängd alkohol för att kunna tillaga och äta maten.

Premiärrätten blev kycklinglever i gräddsås med ris, smörslungade primörer och äppelgelé, som efter ett par stadiga whiskies och ett gäng saké-bombs gled ner helt utan problem (upp också för Mick). Jag åt faktiskt resterna helt nykter ikväll.

image561

Nästa gång tänkte vi eventuellt ge oss på kalvbräss, som är nått så smakligt som en körtel som hjälper unga kors immunförsvar. Ser ut som en liten hjärna, ungefär. Vi får se om det håller...

På fredag slutar jag förresten mitt gamla jobb, sen har jag en veckas semester. Tänkte ta mig upp till Stockholm en sväng i början av veckan. Hoppas få se bitar av MrWhite då!

Rocky 4 ever

Idag vaknade jag upp med en känsla av att något dåligt hade inträffat och att jag totalt missat det. Det var inget som hade hänt nu i natt, men nån gång under de senaste åren. Jag tänkte så det knakade och kom sedan fram till vad det var. Jag började fundera på en underbart bra skådespelare, nämligen Nils Brandt aka Rocky i Jönssonligan. Vad hände med honom? Vad gör han idag? Var bor han? Det var frågor jag ville få svar på.

Jag måste tyvärr meddela att Nils dog den 5:e juni 1990. Varför har inget sagt något?
Denna man, född 13:e januari 1932 i Finland, var min extra förälder när jag var liten och sjuk. När jag gick i låg- och mellanstadiet och var hemma sjuk hyrde min far alltid en jössonliganfilm åt mig. Och de jag gillade bäst var de med Rocky. Det var ju en skam att han ersattes av Dynamit-Harry. Usch.

Ni tror kanske att han inte gjorde fler mästerverk, men då ska jag tala om för er att han även var med i Ingemar Bergmans Fanny och Alexander, Skål och välkommen, Män kan inte våldtas osv. Det finns för många filmer för att nämna alla. Efter att ni läst detta tycker jag att ni ska hålla en egen tyst minut för Nils Brandt aka det finns bara en Rocky.

image560

Mr White aktuell i Breaking Bad


Breaking Bad

Eftersom det inte kommer några nya avsnitt av Heroes, The Office och Californication på ett bra tag samt att man tröttnat en hel del på Lost och Prison Break så har jag gett mig ut på jakt efter en ny serie att förkovra sig i. Jag hittade "Breaking bad". Har endast sett första avsnittet men det verkar mycket lovande. Serier har en tendens att bli märkbart bättre efter första pilot-avsnittet. Serien går att se i USA på söndagar eller om man är någon annan stanns här, när man vill. Ett extra plus för att huvudkaraktären heter Mr. (Walter) White, som spelas av Bryan Cranston.

Funny

Det har blivit rätt mycket youtube på jobbet på sistonde, jag tänkte på att bjuda på några av godbitarna här. Så här tidigt på morgonen finns det få saker som passar bättre än ett gott skratt, enjoy!




Sevärt på DVD

 
Natalie Portman - Gangsta Rap @ SNL

En liten heads up för er som fortfarande köper DVD-filmer, inte har sett filmen på bio än eller inte hunnit ladda ner den, så ska ni veta att den fantastiska Wes Anderson-filmen "The Darjeeling Limited" släpps på DVD imorgon,  dock enbart i USA. Den officiella DVD:n för Europa beräknas släppas i maj någongång.

Det som kan vara värt att vänta på är den lilla kortfilmen "Hotel Chevalier" som tydligen följer med DVD:n. Även den regisserad av Wes (surprise!). I rollerna hittar vi bland annat Natalie Portman (spritt språngande naken sägs det, fast det är det väl ingen som bryr sig om?) samt Jason Schwartzman.

Vett och etikett på tuben *UPPDATERAD*

Det finns vissa V&E (ja, jag kör förkortningen på denna) som gäller på tuben, men som allt för få följer. För er som inte är insatta i dessa regler kommer här en lista på 5 punkter jag tycker alla ska följa.

1. Sminka dig inte på tuben
Är du så ful att du måste sminka dig för att åka tunnelbana, så föreslår jag att du sminkar dig innan du lämnar ditt hem

2. Ät inte på tuben
Det finns inget vidrigare än människor som smaskar i sig en kladdig big mac på tunnelbanan. Förstår dom inte att de ser äckliga ut, samt att det luktar inget vidare. Tuggummi-fjortisar är inte heller särskilt uppskattat. Det finns undantag, halstabletter och dryck (förslagsvis 50 cl PET flaskor) får intas under resan.

3. Ha inte fötterna på sätet framför för
Det fick man lära sig när man var litet. Argumentet som gällde då gäller än idag. Du går väl inte omkring med skor hemma och sätter dig i dina möbler med skitiga skor? NEJ! Jag vill inte sätta mig på ett säte i byxor för x tusen kronor om du haft dina skita skor (t.ex. av modellen gravis) där innan.

4. Tala eller inte tala
Lite svårt att sätta en rubrik på denna. Men det jag menar är att om du talar i mobil så ska du ställa dig upp vid dörrarna och tala. Folk som pratar i mobilen har en förmåga att höja rösten för mycket, så vi andra störs av det. Var då artig och res på dig.
Om du talar med vän eller bekant på tåget håll er till rumsrena samtalsämnen. Jag vill inte höra om hur ditt bajs är eller hur många du låg med i helgen.

5. Res dig för äldre
Res alltid på dig om det inte finns lediga platser för äldre och handikappade. Jag behöver väl inte ens förklara varför.

6. Ta inte upp för mycket plats
Fråga Andreas Palmeister hur det går om man brer ut sig för mycket på tuben höhöhö
Och har du väskor, nån äcklig hund, cykel osv STÅ ALLTID VID DÖRRARNA.

7. Spela in musik för hela vagnen
Min kollega här på bloggen var kvick att påpeka den otroligt viktiga punkt. Spela för gudsskull inte upp musik med mobilen så vi andra måste lyssna på det. Måste du mot all förmodan spela musik för din vän på tåget, så använd hörlurar.

8. Släpp av folk
Klace var inne på det. Låt alltid folk gå av innan du går på. Och är det en full vagn och du står vid utgången, men ändå inte ska gå av, så föreslår jag att du ändå kliver av och åt sidan för att underlätta att de som ska gå av faktiskt kan göra det. Du kan sedan kliva in igen och går då på först.

Följ dessa enkla steg så gör blir det en fröjd att åka tunnelbana!

Aktuell rapport

Kära vänner!

Så var det äntligen dags för ett mickisinlägg igen.

Jag håller på att byta jobb! Ska börja på ett annat företag här i Malmö, men jobba med liknande grejer. Ska bli riktigt kul faktiskt! Det är inte riktigt klart när jag ska gå över, men om det går tänkte jag ta ut lite gamla semesterdagar och komma hem och leka med er som inte bor i småland innan nya jobbet drar igång.

Ikväll är det ju bokreapremiär, är det någon som ska ut och köa mitt i natten? Har inte varit på bokrea sen vi bodde i Lund, och jag tror inte jag kommer ta mig ut i natt heller. Man hinner ju inte läsa några böcker längre, nu när pirate bay förser en med nya avsnitt av entourage, californication, lost, gossip girl, the wire, the ultimate fighter, jericho, och prison break varje vecka!

Självklart vill jag passa på att gratulera Andreas på hans stora dag också. Grattis!

/M


Senaste nytt från ett Kalmar med vårkänslor

image558


Hej alla snuttjullar!

Sitter och pillar lite navel innan ett massagepass som jag ska ha ikväll. Vi har haft mottagning i skolan i 6 veckor nu och sista dagen är imorgon. Har varit bra att kunna knåda lite under skoltid så man har fått träning. Riktiga människor med riktiga krämpor. Trycka triggerpunkter, mjuka upp och stretcha ut. Kul värre.

Träningen går framåt också. Har börjat träna för att greja enarms shins. Inte riktigt där än men inte så långt ifrån heller. Håller på att bli lite lättare också så det ska gå snart. Lagt om kosten och ska börja köra mer flåsträning nu. Vågen stod på ca 89kg för någon vecka sedan och jag är redan nere på ca 86kg. Mycket vätsa och kolisar som ramlar av på en gång. Hade tänkt att skala ner mig 10 pannor typ. Ska bli skönt att bli lite lättare och få bra flås. Hjärtat har ju inte fått jobba så mycket under vinterns uppbyggande träning. Skönt att inte dö av att gå i trappor osv.

På fredag kommer min kära bror ner till Småland. Ska bli kul att få besök för en gångs skull ;-) Vi ska väl ta lite fina promenader vid havet, träna och svänga ett gäng bägare på lördagen. Ska bli nedrans trevligt.

Börjar även bli dags att söka jobb i Sthlm. Bara 3 månader kvar på utbildningen nu. Fan va tiden går fort. Ska kontakta massor av hälsocenter i Sthlm osv och se vad det finns för möjligheter. Ett nice jobb skulle vara att köra lite kostrådgivning, behandlande massage och ev träning och hälsoprofiler etc. Vore kul med ett varierat arbete. Sen får man se när och hur det blir flytt till London. Känns som man får ta en sak i taget. Måste ju hur som helst ha ett startkapital den dagen jag beger mig dit och testar lyckan.

Jag vill också uppmärksamma att Andreas Mats Fredrik Odell fyller 27 år idag. Stort grattis från mig Andrew! Hoppas din dag blir fylld av trevligheter!

Puss på er!

Das sonne scheint und der himmel ist blau

DSC00072.JPG
Das sonne scheint und der himmel sind blau

Inga konstigheter. Bara mycket fint väder.

DSC00071.JPG
Inga konstigheter. Bara mycket fint väder.

Lite afterskii. Angenämt förstås.

DSC00068.JPG
Lite afterskii. Angenämt förstås.

Kul match!



Jag avundas dem som hade biljetter till denna händelserika match!

Det var en liten treat det. Imorgon ska vi laga käk i plugget som vi har beräknat näringssammansättningen på. Min grupp ska köra frukostar från olika länder och jag ska fixa till en riktigt nyttig engelsk frulle med bacon, toast, stekt ägg, marmelad, vita bönor i tomatssås samt stekta champinjoner. Mumma!

Nu blir det åka av

image553

Jag tar en paus från packningen. Imorgon bär det av till fjällen, Stöten. Tillsammans med familjen och kusinerna ska vi göra backarna osäkra för samtliga. Nu när syrran flyttat till Gubbängen kan vi alltid skandera "Värsta svängen, Gubbängen!" när vi kommer plogandes ner för backen.

Ska för första gången sedan -94 enbart åka skidor under fjällvistelsen. Ska bli spännande att se hur det går. Provade på att åka sådana där carvingskidor när jag var uppe senast, vintern 05/06. Det var ju jäkligt skoj, betydligt roligare än dom där plankorna man åkte på tidigare.

Nej, om man skulle ta och packa klart...

Sitter o pluggar på Louie. De e mycke nu...

DSC00062.JPG 
Väldigt mycket SoFo

Har suttit tillsammans med min klasskamrat Carl på Louie Louie och ritat finfina diagram med pilar och cirklar i flera timmar. Louie Louie är fortfarande stans bästa fik, riktigt snabbt wifi-nät bjuder de på också. Plus för lunch-DJ.

Dagens metrosexual

image551

1998 startade bland annat Boo.com och Zoovillage sina webb-butiker - med varierande resultat som alla vet. Ett decennium senare har det blivit kotym för varenda butik med självaktning att ha en egen webbutik. Själv använder jag dom inte. De flesta butiker på nätet erbjuder samma saker som jag kan köpa i Stockholm.

Förutom elektronikbutiker som Webhallen och Megastore är det endast gents.se som är god nog åt mig. Här hittar man alla smörjelser, hyvlar, fuktkrämer och rakgeler man kan tänkas behöva plus en hel del annat. Här kan du även få tips om bl.a. rakning och hudvård. På cravingslistan just nu står Truefitt & Hill Luxury Shave Soap för 200:-

Tänj....TÄNJ!

image550

Idag har jag påbörjat en tredagars stretchkurs i plugget för att få ytterligare förståelse och fler metoder för att arbeta med att fixa till folk med kassa ryggar, framåtroterande bäcken osv. Det är riktigt intressant måste jag säga. DEt är en jätteduktig Naprapat som håller i utbildningarna så det är gött att ha henne att bolla med som har en sån djup kunskap inom detta. Känner mer och mer att jag vill jobba med behandlande massage och "healing" hehe.

Det är roligt när man får koll på hur kroppen hänger ihop och hur det ena kan resultera i smärta där och där osv. DEt är nu det börjar bli kul känner jag. Att bara ge en velbehagsmassage är ju skönt för den som får den men ganska trist för mig som massör. Då är det mycket roligare att få en person framför sig som har besvär som man kan hjälpa till med. Med mina tre olika massageutbildningar och övriga kunskaper känner jag att jag är påväg att bli en riktig Ninja-massör.  Nu är det bara att öva öva och öva. Bror kommer ner om några veckor och då ska jag ta hem en masagebänk och köra skiten ur honom. Då blir det att leta triggerpunkter, saxa och stretcha ut hans spända muskler. Han tror att det kommer bli skönt men jag ska bjuda på en smärtsam upplevelse...mmh.

Tillbaka till den stimulerande engelska fonetiken...yeeeha!


Den där Dejv & jag testar kafé Två på söder

DSC00051.JPG 
Jag surplar en kopp blaskig Americano medans Dejv avundsjukt leker med min mobil

Den här förmiddagen var ju planerad till att jobba och städa lägenheten. Så har det inte alls blivit. Innan David ringde imorse hann jag i alla fall plocka iordning lite grann. Men istället för att stanna hemma i städdammet drog vi ut på en prommis i solen som bar iväg från Södermalmstorg och ut till Skeppsholmen och via färjan tillbaka till Slussen. Mycket trevligt i det friska och soliga vädret.

Passade även på att dra en runda på söder, kollade in fiket "Två på söder". Ganska mysigt, ganska trevligt, men för dyrt och för mycket standardutbud med grillade mackor för 68 spänn. Inte värdigt. Louie står sig lätt i en jämförelse. Det som saknas på Louie är den personliga touchen man vill bemötas av när man ändå snittar ett besök i veckan det senaste året.
 
Klas kom även förbi och visade upp senaste slagverks-inköpet - men det kan vi låta Klasse själv berätta om. Om mindre än en timme kommer Jess på besök för lite middag, bastu och film. En lugn och billig kväll i min smak.

Propa'!

sport mashup

 
fotboll x capoeira x parkour = awesome!

Här är en riktigt grym reklamfilm för EA:s nya fotbollsspel där de blandar kapoeira, parkour och fotboll till en grym blandning. Mycket imponerande - om det nu inte är trickfilmat. Det spelar förresten mindre roll, det är ändå imponerande att se.

Kännde att det var lite störande att videon drog igång automatiskt varje gång man gick in på sidan så bytte till en youtube-variant av samma film.

Detta vill man inte missa!

image548

Var inne på Debasers hemsida för att kolla in kvällens konserter, det väger mellan Lykke Li och Hoffmaestro... Har endast hört någon enstaka låt av vardera artist så jag vet inte vad som är det bästa valet? Det får väl ödet avgöra kanske.

Vad jag vet är att jag vill gå och se The Perishers den 21 Mars. De är verkligen helt sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt bra!


I det stora hela är det musik som gäller i mitt liv just nu. Håller på att leta efter ny gitarr, eftersom den jag har inte inspirerar mig till att vilja bli en bättre musikant. Ett instrument som låter bra vill man spela på oftare och min gitarr låter verkligen inte bra, dessutom måste man vara kroppsbyggare (vilket jag för visso är) för att orka pressa ner strängarna ordentligt mot banden, annars låter det bara buzz buzz om allt man försöker spela.
Jag var förbi Hellstone Musik i götgatsbacken igår och blev förälskad i en Furch . Den låter helt gudomligt och är så förbannat vacker, synd att den är dyr, men det hindrar väl inte mig. Jag köper hellre en dyr gitarr än en massa kläder eller en dyr tv.


Alternativ TV


The Daily Show with Jon Stewart - Kanal 9, 23:05

Jag har aldrig förstått mig på dom där amerikanska late night-underhållnings programen som sänds på tv på vardagskvällarna. Jag snackar om Letterman, O'brian, Leno m.fl. som varje kväll besudlar tv:n med riktigt risiga skämt till en uppenbart köpt publik. Det beror inte på de amerikanska manusförfattarnas strejk utan enbart på att det är riktigt, riktigt dåligt och tråkigt. En gammal Letterman som sitter och gör grimaser är inte vad jag kallar kul.

Något som är kul, som också är amerikanskt och sänds sent på kvällen är The Daily Show med John Stewart. Han är förvisso också relativt gammal men med den signifikanta skillnaden att han är rolig med eller utan manusförfattare. Det är satiriskt, våldsamt och mycket ovårdat. Det är mycket underhållande och nu när strejken är över kan det nog bli ännu bättre. Det sänds på kanal 9, varje vardag kl 23:05.

Konsert: Lykke Li

image546

Hey, när jag ändå är igång och bloggar kan jag passa på att tipsa om Lykke Li's spelning på Debaser Slussen på fredag. Jag hann inte gå på henne förra spelning på Petsounds och har varken råd eller tid den här gången heller. Om du däremot har en hundring över så bör du gå, inget förköp. Tackar för tipset från Jess.

Proggen

Vi läser just nu bl.a. en kurs i programmering i skolan, i java. Det har gått ganska bra hittills. Objektorientering, loopar och if-satser hit och dit. Vi får också göra väldigt många nyttiga program. Tänkte att jag kunde dela med mig av något av dom här så att ni också kan få nytta av dom. Det här är vad som kallas "open source" har jag hört. Det gäller ju att hänga med i svängarna.

kMike kanske vill vara med och göra någon form av mash-up senare? Vi får väl se vad som händer. Här är ett program vi gjort idag, med det kan man få fram nästan vilken multiplikationstabell man vill! Det är fantastiskt, nästan som en miniräknare ...så smart är jag.

import javax.swing.JOptionPane;

public class multiply {

public static void main(String[] args) {
 String tal = JOptionPane.showInputDialog(null,"Välj ett tal:\n",  "Skapa multiplikationsmodell",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);

long digit = (Long.parseLong(tal));

long result = 0;

String tabell = "";

for(int i=1; i<11; i++) {

result = digit * i;

tabell = tabell + result + "\n";

}

JOptionPane.showMessageDialog(null,tabell,"Tabell för talet" + digit,JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);

}

}


Borta bra men i Kalmar...där råkar man studera.

image545


Nu är man hemkommen från England igen. Är alltid lite av en bitchslap att komma hem. Som att vakna upp från en morfinnarkos. Åkte 07.30 från Oxford och kom hem kl 21. Jag ska hålla redovisning imorgon samt köra två massager. Poo!

Har som sagt haft det nedrans bra i det hysteriska kollektivet med 5 kvinnor under samma tak.. Vi har varit utomhus mestadels eftersom det har varit strålande sol och ca 10-15 grader varje dag. Alltid när jag är i England är det kanonväder. Börjar tro att att  "det regniga, kalla och grå England" är en myt!

...som sagt mycket promenader och chill i parker har det blivit. Hann även med att kolla in Tony´s gamla polare Winston Chuchill´s gamla hem Blemheim Palace som syns på bild ovan. Fint och väldigt brittiskt. Halvlugnt med utgångar denna gång fast vi hann med att gå Drum and bass klubb vilket var ganska soft. De flesta av Clares polare var spetsade med ecstasy så vå hade inte riktigt lika fantastiskt roligt som dem, fast fortfarende kul i mina mått mätt...hehe.

Sen så har jag ju gått och inhandlat ett par fina skor. Gamla klassikern Asics Tiger från 1968 http://www.onitsukatiger.com.au/shoes/shoes_detail.cfm?prdID=8&gender=malefast i modern tappning. Jag  valde färgen 0191 White/Graphite. Riktigt nöjd, även om jag hittade många bättre skor på hemsidan som inte fanns i butik i Oxford. Nu får vi se hur länge dessa håller...

Ha det gott.

Kramen

Usch va det luktar!

Jag trampade i hundbajs påvägen hem och nu luktar hela trapphuset bajs. Jag ska berätta hur det gick till.
Jag trampade i en ganska ordentlig klick när jag genade upp för den leriga stigen upp till mitt hus.
Bajset satte sig riktigt ordentligt i sulan och följde med hela vägen upp till tredje våningen där jag bor och lämnade ett bajsavtryck på varje trappsteg.
Att bajset följde med mig under skon märkte jag lyckligt nog när jag trampade på en dn som låg lämpligt placerad innan för ytterdörren och fastnade undermin sko.
På vägen tillbaka ner för trappen igen för att slanga tidningen och torka av bajset på gräset utanför upptäckte jag den påtagliga bajsdoften i precis hela trapphuset och tänkte, det här gjorde jag bra.
Kan nog bli nominerad i kategorin sämsta granne i föreningsstämman nu, om jag har tur.

Alla som inte dansar...

Jag gillar att dansa. Förut gjorde jag inte på klubbarna utan alkohol i kroppen. Numera har jag inte problem med det, jag vet att jag rockar som MJ på dansgolvet. Jag har dock märkt att jag inte besöker så dansvänliga klubbar längre. Den dansen man utövar på de klubbarna innehåller mest en slags hammarrörelse med överarmen, ibland har jag även pekande pekfinger rätt ut i luften.
När man hör vissar låtar på radio, tv eller iPod så känner jag; "shiiit, den här vill jag höra ut på klubben", dessa låtar går under nån urban genre, men i och med att jag inte går på de klubbarna så ofta så hör jag de aldrig. Jag efterlyser därför en klubb i Stockholm som spelar danssant hiphop/ RnB / danssant Soul, med en spellista som innehåller låtar som är mellan 1-10 år gamla. Jag vill höra T-pain på klubben, de händer ju aldrig.
Finns det ens några bra hiphopklubbar i Stockholm? Det känns som det bara är Fasching som har lite skön soul, men hiphop verkar det va dåligt med.
Blaze it up, Klubb Kim, Chiba, det var klubbar som hade det jag efterlyser. Var är Tony Zoulias när man för en gångs skull behöver honom?

Mr White är här för att stanna

Hej kära blogg/dagbok och hej kära läsare, vad skulle jag göra utan er. Jag trodde jag skulle kunna lägga det här med bloggandet på hyllan eller åtminstone stämpla ut från Mr White, men jag har kommit till mina sinnens fulla bruk (efter ett par glas vin) och insett att det går ju bara inte. Ni behöver mig lika mycket som jag behöver er. 

Senaste tiden har det känts som jag bjudit på ganska innehållslösa och ointressanta inlägg vilket fått in mig på dessa tokiga tankebanor. Men nu är jag här igen, ni kan vara lugna... Mr White är unik i sitt sätt och kommer aldrig att kaputulera. Jag skulle vilja citera den gammla goda Winston Churchill som i samband med andra världskriget sade något i stil med:

"We shall never surrender and even if, which I do not for the moment believe, this island blogg or a large part of it were subjugated and starving, then our empire beyond the seas, armed and guarded by the British Fleet resten av Mr White, will carry on the struggle ... "

Om han levt idag skulle jag klappat Mr Chuchill på axeln och sagt "well put, very well put, my old friend"

MSN är wack

Idag har inte msn funkat på hela dagen. Plötsligt känns det som datorn är helt värdelös. MSN hjälper mig som är sällskapssjuk att ha lite kontakt med folk, men icke idag. Istället har jag sett senaste Prison Break och fyllt på iTunes. Jag hittade en låt jag lyssnade på konstant förut. Hoffmaestro feat Melo - I´m not leaving now. Länkar till videon så får ni lyssna och se om ni gillar det. Hoffmaestro lirar på debaser medis den 15:e februari och jag funderar på att gå och kolla då. Jag har sett dom förut och det var riktigt svängigt, så why not lixom.




På min nya tv visas just nu Pussycat Dolls. De känns väldigt 06. Nu när det är 08 tycker jag att folk ska snappa upp fenoment A-teens igen. Tänk er Pussycat Dolls Teens! NAJS! Eller är jag en snuskgubbe nu? Jag är ju trots allt snart 25.

På väg mot USA!

Nu är jag inne på andra veckan på min praktikperiod. Som flera av er redan vet så är jag på klädföretaget BayIcon. Det har varit väldigt kul än så länge. Vi har hunnit med gå på modevisning, modemässor, möten med andra klädmärken och återförsäljare och inte minst fått lite kläder!
Nu börjar det dock hända grejer. Jag ska börja med exportplanen för USA. New York är staden som ska bearbetas först. Det finns en svinstor denim butik i SOHO som de vill in i. Det är väldigt prestigefyllda märken som hamnar på deras hyllor och där ska såklart BayIcon ligga. Nu är bara frågan hur jag ska lyckas med det? Jag har börjat kika lite på de märkena de har och det är en del schyssta grejer. Inte så mycket japanskdenim som jag trodde, men å andra sidan diggar jänkarna fortfarande boot cut som är det fulast som finns. Konukrentanalys, efterfrågeanalys, påverkanstrategier, segmentering osv. Det är mycket som ska göras. Nu kör vi!
Kanske måste över och studerna marknaden lite noggrannare i april/maj, någon som vill följa med?

U to the K to the motherfucking U.K!

image544


Nu har man packat, donat, betalat räkningar och det ena med det andra - för nu bär det av till England. Tar tåget till Köpenhamn för att sedan flyga därifrån. Ska bli nedrans trevligt att träffa tösabiten igen. Det var i september jag var i Oxford senast så nu kan det vara på tiden att man tittar förbi.

Vet inte exakt vad som står på schemat, men det blir säkerligen diverse utgångar, promenader och ev. lte standup och spelningar. Jag har dessutom enligt förfrågan inhandlat surströmming som de ville testa där borta. "Bring some of that rotten fish Marcus!". Hehe...jag tror inte dem vet vad de har gett sig in på. Inte jag heller för den delen eftersom jag aldrig har smakat. Man är ju född lite för sydligt för att surströmming ska stå på matsedeln. Räknar i alla fall med att stinka ner deras hem och få minst en person att vomera...det är målet i alla fall!

Hör och häpna, har även planer på att köpa nya skor i England....helt nya! Försökte hitta nya pjuck i Kalmar men denna skithåla har ju fan ingenting att bjuda på. Min Gravis har hållt så galet bra under dessa 2-3 år(?). Tänkte skita i att köpa nya och istället tvätta dem ännu en gång men nu börjar det göra ont i fötterna när man går eftersom gummit är så slut. Alltså dags att shoppa. Får se vad det blir.

Right then guys, ha det så bra i Seva och gör ingenting som inte jag skulle ha gjort, som Elisabeth Odell själv skulle ha sagt.

Pussiz och kramiz!


Angående piratkriget

Läste på en annan blogg om strulet kring piratbukten så jag lånar lite därifrån i brist på egen inspiration... och tyckte det var lite lustig läsning. Jag hoppas bara inte att det är ett brott mott upphovsrätten att copy/paste:a text, man vet ju aldrig i dessa dagar!

Håkan Hellström är en av de omnämnda svenska artister som stämmer The Piratebay och för att citera Håkan själv:

"Napster är bra. Ladda ner!"
Håkan Hellström, 2001


"Jag har svårt att se popmusik som någonting som man kan äga eller ha tillstånd till. När jag sitter hemma och gör musik tänker jag inte på copyright-lagar och advokater."
Håkan Hellström, 2002


"Håller man på med musik vet man att musik är ett hav av sådana 'stölder'. Man tar idéer, omtolkar, bryter upp och sätter ihop. Konst är ett kollage på ett meningsfullt sätt som känns och känns igen. Min filosofi är att det är mer ärligt att blinka till publiken än att kisa bakom solglasögon."
Håkan Hellström, 2005


"Det vore helt underbart om all konst vore gratis. Det vore den ideala situationen faktiskt. Det får jag säkert skit för att jag säger, men det är så jag tycker. /.../ Det viktigaste är att min musik når ut till folk. Ta den bara."
Håkan Hellström, 2005


Var bara tvungen att visa...

Jag lovar att han blir mobbad av skitungarna i skolan...



Adorable!

En snabb liten uppdatering av vad som hänt i helgen så här långt

   
  

I fredags var det som sagt Justice-konsert. Inledde kvällen med utsökt vego-middag ute i Hässelby Gård hos Mattias. Mat, vin och lite sköna mixar  på skivspelarna satte ribban för kvällen på en bekvämt hög nivå. Fortsatte in till Debaser medis utan knussel där vi avnjöt Justice som rockade kåken för fulla muggar. Efter konserten bar det av till Neu för the after party. Mycket bra kväll.

Vaknade idag med en huvudvärk som pockade på uppmärksamheten. Fick stor användning av mina härliga Bakisbrus (Tack!). Stack in till stan senare och hjälpte Dejv att bära hem en kollosalt tung lcd-tv från kungsgatan. Vad fick man för det? Man fick bjuda Dejv på mellis på Louie Louie tillsammans med Fo'rilla som tittade förbi. Resten av kvällen har ägnats åt att spela tv-spel på nya TV:n, äta laxpasta och glida runt på snötäckta söder och snacka skit.

Imorgon blir det till att hjälpa syrran att flytta till söderort. Sen blir det nog till att städa upp här hemma, är väl dags att plocka undan granen och stjärnan nu antar jag. Han även med att klippa mig hos Michael & Frisörerna i fredags, vilket innebär att jag tagit ytterligare ett steg i riktning mot att bli en fullfjädrad rockabilly. Ni kan se resultat på bilden där uppe.

en liten skön afternoon delight med Fibban

DSC00039.JPG
en liten skön afternoon delight med Fibban

Hipp och Fräck!

I vissa kretsar kretsar allt kring att vara hipp. Lyssna på den hippaste musiken. Ha dom hippaste kläderna. Dricka den hippaste spriten. Gå på de hippaste klubbarna. Läsa de hippaste bloggarna. Ha dom hippaste vännerna. Ligga med den hippaste tjejen. Ha dom hippaste skorna. Ha det hippaste jobbet. Åka på semester till de hippaste städerna. Ha den hippaste frisyren. Prata med de hippaste slangorden. Dissa folk som inte är hippa. Allt detta stämmer in på mig. Jag är nog jävligt hipp. Jag är definitionen av en hipster. Jag är så hipp att jag inte ritkigt förstått det än. Jag är beyond hipp har jag precis kommit fram till.
Men vad vore jag för vän om jag inte kunde hjälpa er andra på traven lite. Jag ska dela med mig av ett par hippa skor. Puma Clydes influerade av diverse grodor. Poison Frog pack heter de nog. Super fresh!

image538

massive!

DSC00033.JPG
massive!

Sitta på röven och tjäna 10 papp...ja tack!

image536


Åh så nice! Har just fixat och styrt med min lya i Sthlm. Killen som skulle flytta in idag ringde i förrgår och sa att han fått ett förstahandskontrakt som han skulle flytta till idag istället. Det finurliga var att han redan betalat mig för de 2 första hyrorna och att kontraktet var bindande. Efter mycket om och men så körde vi på en kompromisslösning. Jag fixar ny hyresgäst, häver kontraktet förutsatt att jag får behålla hans 2 månadsbetalningar som plåster på såren. Han tjänade också på det eftersom han blev av med sin sista inbetalning till mig. Win win situation.
Idag satte jag ut annons på blocket och det har ringt var 30:e sekund halva dagen. Helt galet. Jag nappade på en 25-årig civilekonim som betalar för alla 4 månaderna på en gång. Min bror har just signat kontrakt med henne så alles är biff. Dubbel betalning för feb och mars vilket var det mest lättförtjänta pengarna jag någonsin kammat hem. Skön lättnad!

Utöver det så ska jag på fest imorgon. Mia(tjejen med hatten som ni träffade i Sthlm förut) och hennes kille fyller 30 och 29 år imorgon, så då har de hyrt ett café som vi ska kalasa i. Ska bli kul. Sen blir det att massera lite folk mån och tis för att sedan åka till Clare på ons. Wee! Skön medvind just nu...känner mig sprallig och glad.

Hoppas det är bra med er!

Kramen

Äntligen!

LOST Säsong 4 har dragit igång igen...Kors i taket!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igår (31:a feb) visades den första episoden av säsong fyra i amerikansk tv och det kommer dröja fram till 13 Feb innan det brakar loss i svensk tv. Men det är ju inte så länge kvar!!

image535

Lägger upp en bild på min favoritkaraktär Jonathan "John" Locke och den omtalade hatch:en.

PS. På familjen Davidssons landställe finns det också en hatch men det är en helt annan historia.


Prillertrillarn

Nu har jag hamnat i fördärvet tillslut. Jag trodde jag kunde kontrollera och behärska mig, men icke. Så fort dom höjde priset på snuset vid hårsskiftet var jag ju tvungen att börja snusa ännu mer. Det beror egentligen inte på priset, det har endast fått mig att inte slänga halvfulla snusdosor, som jag gjort tidigare.

Det är det där jäkla jobbet som fått mig att sitta och prillertrilla den senaste veckan. Nu har jag börjat märka av ett omättligt sug efter typ varje måltid och till varje kaffe, som jag inte hade tidigare. Mycket drygt. Men var inte oroliga, jag ska kuva det här behovet i sin linda.

Ikväll är jag dock så illa tvungen, då är det ju Justice-konsert. Då måste man festa till det lite. Kanske får börja röka istället, det är ju i alla fall billigare.

Det är så Klasse jobbar...

Hej gott folk, fick reda på att min lilla tripp upp till Sunvall för elektroniklabbar och provskrivning var lyckad. Jag klarade mig och tågar nu vidare med restrerande kurser, sen är det ut och hantverka som gäller. 
Det ska bli kul att få göra något som ger mig något, för i nuläget känner jag mig totalt oinspirerad då det gäller mitt arbete. I nuläget känns det mest som att jag jobbar bara för att få lön, lite personlig utveckling vill man ju också få på köpet, annars så ruttnar man tillslut bort och blir en bitter gubbjävel som önskade att man hade ansträngt sig lite mer innan det blev försent.

Som tur är så har jag musiken så att jag håller mig själv i skick. Jag har fått en riktig nytändning nu och införskaffar nya instrument på löpande band, spelar låtar, både egna och andras med vår lilla grupp, ibland flera gånger i veckan. Det är så fruktansvärt roligt när man har andra att spela med, för mig är det nästan hela grejen. Samspelet med andra musikanter och skaparglädjen som uppstår.


RSS 2.0