"Bad things happen to good people"

Läste precis den här artikeln om en man som sköt sin fru när han försökte göra hål i väggen genom att skjuta på den med en revolver. Det är ju uppenbart tragikomiskt det här men det blir ännu bättre då grannen börjar citera den usla rapparen Gurus texter när han blir intervjuad. Jag kanske inte behöver nämna att det var i USA det här utspelade sig?


Det har kommit till min kännedom

...att det finns medlemmar av min lilla klass som läser den här bloggen. De sitter där, med armarna i kors, läser, fnyser och tänker "vem tror han att han är egentligen, den där Tony". Det är vad dom tänker. Det är jag helt säker på. Ska jag behöva tolerera detta?

Tjuvläsare, det är vad ni är. "Ögontjänare" var annars något jag själv ofta blev kallad av min läskiga lärarinna Gunnel Bohman i mellanstadiet. Det var hemskt, men det är en annan historia förstås. Men  ändå lite samma sak. Vad vet jag.

Vi ses på måndag klassen!

Mognad i en liten ask

image598

Nu snackar vi seriös bussiness här. Matlådor i långa rader står och svalnar. Härligt! Tonfisk, broccoli, purjolök, vitlök, ostsås, penne, nymald peppar. Nästan nyttigt också om det inte hade varit för den där jädrans ostsåsen förstås. Men man var ju faktiskt nere på 92kg imorse och snart sätter cykelsäsongen igång.

Förresten så fyller jag år på söndag, den 30 mars alltså.

Äntligen ser jag ljuset! Gud har hört mina böner.

image597

I det här huset bor jag, högst upp... Som ni ser så har jag soligt hemma hos mig och då är ändå klockan 17:40 en torsdagseftermiddag i slutet av mars, närmare bestämt den 27:e mars 2008. Denna dag är inte vilken dag som helst, utan den dag min vän Tony kom till världen för en nedrans massa år sedan, han börjar bli rätt gammal faktiskt.
EDIT: Fick veta från säkra källor att Tony faktiskt fyller år den 30:e mars.

Jaiku?

Jag hakar på Wackå och NGI och bjuder ut mina kära Jaiku-invites här på bloggen. Ju fler vi är desto roligare blir det och roligare än Jaiku blir det ju inte. Kommentera med mailadress så får du en invite! (om jag känner för det). HaHA!


We shall overcome


Birgit Friggebo i sin finest hour

Det här är både underhållande och en historisk samhällsskildring från Sverige på det tidiga 90-talet. Man borde även läsa boken "Lasermannen" för att förstå vidden av situationen och vidden av Birgits tabbe. Det här klippet är minst lika klassiskt som Bo Holmströms "Lägg ut"-klipp från västtyska ambassaden.

tony.rar|30%|5 seeders|145 leechers

"Då var man här då, 30 mars 2007, dagen då jag är närmre 30 än 20. Det behöver väl inte vara något negativt kanske? Jag har faktiskt ingen åldersnojja alls, inte än i alla fall." - utdrag från "Då var det dags..." av Tobster, 30/3 - 2007.

Vem är det som skrivit det här? Säg hej då till den här blåögda optimisten. Säg hej till den lite äldre, lite mer bittra och visare Tony. Ingen åldersnojja alls. Vilken load of skitsnack säger jag bara. Vad har hänt på ett år egentligen? Varför känns det inte alls kul att bli 27? Jag vet inte. En sak är klar, jag är för ung för att ha åldersnojja.

Om man skulle sätta det i perspektiv så har Berit här, varit arbetslös i 27 år. Det är ju ganska jobbigt. Och de här dårarna har bråkat i 27 år. Även att Norrbärke hembygdsföreningen i 27 år givit ut skriften "Norrbärkebygd" får mig att må bättre. Det är ju åtminstone tre saker som jag inte slösat mitt liv på.


En liten update

Vad har jag haft för mig på senaste tiden.. det kan man fråga sig!



Jag har bl.a.

Fastnat för Greys Anatomy

Fått min efterlänktade lilla speldosa (Kalimban)

Försökt plugga, vilket är mitt största diciplinära problem just nu... Det är så lätt hänt att man sätter sig med gitarren eller något annat trevligt instument och drömmer sig bort.
Börjat spela in lite låtar med bandet (som fortfarande inte har något namn?)

Varit på konsert och sett The Perishers

Svullat i mig påskgodis och annan påskmat

Och umgåtts med familjen

Det var lite om vad jag har pysslat med den senaste tiden.


För gammal för festival

Nu är det den tiden på året då alla festivaler börja boka sina stora artister. Hultsfred har än så länge inte kommit med något namn som fått mig att tappa hakan, men det är ofta kul där ändå. Way out west har bokat NERD som ändå känns rätt fräsht. De mindre festivalerna i Sverige har mycket svenska akter som kan va kul att se. Men det finns ett problem med att gå på festival. Boendet. Jag börjar bli för gammal för det skitiga livet man har under festivaltiden. Jag är inte direkt nån festivalräv, men jag har lyckats hålla mig ifrån de stora tältområdena på Hultsfred. Där har jag haft turen att bo i husvagn och hus.
Stadsfestivaler är trevligt, för då slipper man tältet helt och hållet och kan ofta bo hemma hos någon. Därför är malmöfestivalen en festival i min smak. Jag saknar vattenfestivalen. Those were the days. Jag hann iofs inte med så många år där. Men det var en najs tillställning i Estocolmo.
I år är jag sugen på way out west, för nu kan man nog fixa bra boende i Göteborg. Jag är även sugen på nån skön festival i skogen, typ Borlänge eller Piteå. Nån som ska på nån festival i sommar?

image588

Tidsfördriv under baksmsällan




Har suttit och onnat med introt till Paul Gilberts "Technical Difficulties" under kvällen. Inte riktigt supercleant men men. Inte den mest underbara musiken kanske men riktigt roligt att spela. Resten av låten är det ingen idé för min spelnivå att ge sig på eftersom det kräver sjukligt flinka fingrar som inte jag har. Ibland är det skitkul att lira och vissa veckor står bara guran helt oälskad. Idag har jag dock smekt och tryckt på den en hel del. Kanske har hon och jag fått en nytändning i förhållandet igen, vem vet?

Nä, nu pockar hon på min uppmärksamhet igen...


Husfest i Alvik

  

Ikväll blir det kalas. Det är någon form av fest ute på restaurang Himmel & strand (som jag tjatat om tidigare här, stället där jag hoppas kunna ha min födelsedagsfest). Men ikväll är det bara en "vanlig" fest så att säga. Roligt är  dock att dom tuffa killarna Fo'rilla och Dejv ska få spela sin favoritmusik där ikväll. Samma pojkar kommer även att finnas tillgängliga på födelsedagsfesten men det är ännu oklart om de ska få tillgång till skivspelarna då.

Väl mött i stockholmsnatten! Nu kör vi.


Antiklimax

image584
Million dollar babies


Igår satte sig jag och david med en stor skål ostbollar och en nyöppnad flaska pommac för att avnjuta den under flera år hypade och hyllade filmen Million dollar baby av och med Clintan. Vilket misstag. Efter att ha väntat med att se filmen i ungefär två år så visar det sig vara ett enda långt sömnpiller till film. Mycket snyggt filmad och producerad men inte i närheten så engagerande som den borde ha varit. När Clintan gör slut på eländet för miljonbruden har man sen länge slutat bry sig. Ostbollarna var dock mycket goda.

Får man ta med den där på bussen?

DSC00124.JPG
Får man ta med den där på bussen?

Nu är man körd

DSC00121.JPG
Nu är man körd

Die pensionär, die!

image581

Mannen på bilden är en sk. pensionär. Samhällets utsugare. Han får samma rabatt på tuben som en ungdom, även fast han kräver mer utrymme och tid än oss andra. Inte nog med att dom har en egen sittplats med sig i form av rullator, de kräver även att vi ska resa på oss åt dom på tåget. Och har du oturen att få en sk. pensionär mittemot dig på tåget så räkna med att bli åksjuk. De är livs levande bubble heads, de sitter ständigt och skakar och talar i tungor. Vidrigt må jag säga. Om du skulle hamna brevid någon av dessa, samhällets blodiglar, var vaksam så att de inte delar med sig av sina ständiga följeslagare, löss, mal och silverfiskar.
Se till att alltid ha en plastpåse med dig, så du kan skydda dig från direktkontakt med dessa föredettingar.

Mvh
Två icke-föredettingar

Festligt och förkastligt

Nu har jag gjort det igen. Förhastat mig. Igår kom jag på den brilljanta idén att bjuda in 65 vänner till min födelsedagsfest som jag tydligen ska ha på Himmel & strand. Vad fan tänkte jag på. Nu sitter jag här och har ångest över att ingen ska komma. "Va fan, det där var väl onödigt gjort!" bannar jag mig själv. Men nu är det som det är, så alla som fått en inbjudan kan väl svara så fort som möjligt så jag slipper våndas.

Ganska obekvämt...

Det känns ju ganska obekvämt att man får lön på tisdag och måsta gå hela påskhelgen utan pengar. Jag hoppas på att Kalimba:n kommer innan helgen så jag kan stänga in mig och spela tills tummarna blöder.

Vad har hänt sen sist... Inte mycke! Ny arbetsplats på östermalm, känns härligt att arbeta bland fina betydelsefulla människor i större utsträckning.

Mycket musik blir det också för min del. På torsdag ska det spelas in lite låtar hoppas vi i gruppen som fortfarande inte har något namn. Har ni fler nya förslag på bandnamn så får ni som läser gärna dela med er av dessa!

På fredag är spelar ett av mina favoritband "The Perishers" på Debaser medis och jag har biljetter, det ska bli kul!

Tack för mig så länge!

Mvh / K.M.

Plugg, jobb och styrelsemöte?

Idag var det meningen att det skulle bli en produktiv dag. Det har det inte blivit kan jag säga er. Idag var det meningen att jag skulle skriva större delen av en medieanalysrapport som ska vara klar den här veckan. Jag hade också planerat att hinna påbörja min hemtentamen som ska vara klar nästa vecka. Inget av detta har jag gjort.

Istället har jag skapat ett event på Facebook, själva eventet är min födelsedagsfest. Om du läser den här bloggen har du med största sannolikhet fått en inbjudan (om inte kontakta mig så skickar jag en). Jag kom på att det vore ju en förträfflig idé att ha festen ute på restaurangen Himmel & strand där jag ju har lite kontakter genom David. På så vis kanske man kan styra upp en fest som är extravagant dekadent i sitt utförande. Så idag har jag suttit och kollat vilka som tackat ja, nej och kanske.

Jo, just det, jag var på bostadsföreningens styrelsemöte också.


Viljestyrkans kraft och betydelse under viktnedgång



Willpower som heter duga. Vilken kämparglöd! Man blir tårögd...

Crusaders MC, Clare och jag



Har haft en soft vecka med Clare på besök. Vi har knatat runt längs havet när vädret var schysst och kollat film och plaskat i badhuset när vädret var off.

Vi hade en riktigt skönt utekväll i fredags. Hamnade på en kissig pub med ett risigt liveband och massa medelålders människor med jeansvästar etc. Riktigt schysst vibe där inne. Vi började snacka med några fina bikers som skröt om deras tuffa MC gäng. Var väldigt svårt att hålla skrattet inne när de berättade om gängets 9 starka medlemmar. På deras MC-jackor hade dem självfallet status och rang utmärkta. Vi hade äran att festa med självaste presidenten vilket var helt maxat. Hans trogne underhuggare(member) var också på plats. Vi var inne på deras hemsida och kollade lite bilder dagen efter. Rangordningen löpte från tunga titlar som President, Vice president, Road captain, Treasurer, Sergeant at arms och member. Riktigt roligt att ha den uppdelningen på ett gäng om 9 medlemmar. Va jobbigt att vara en av två personer som endast är betitlade som "Member". Bara att kunna stoltsera med Sergeant in arms vore ju sjukt maxat...hehe. Aah, va roligt.

Nåväl. Nog om det. Nu har Clare åkt hem igen och jag ska ut på 10 veckors praktik imorgon vilket kommer bli ganska soft. Mest halvdagar så man har tid med lite annat krafs också.

Hoppas ni har haft en nice vecka/helg.

Cio

Kolla in #facebookgarage på Jaiku för att hänga med.

DSC00112.JPG
Kolla in #facebookgarage på Jaiku för att hänga med.

MISSING

image573

Är det någon som sett den unga mannen på bilden ovan? Han är mellan 170-180 cm lång, väger ca. 50 kg, har glest utväxt skägg. Hördes ifrån senast natten till den 8:e mars. Då befann sig personen i Östersund, påtagligt berusad och illamående. Han svarar inte längre i mobilen. Han är känd i Stockholms undre värld som "Denja Dejv", "Den där David", "Dave" eller "Double D". All hjälp mottages tacksamt. Nu ska jag bara ringa Hasse Aro så får vi ut en rikstäckande efterlysning.

Jag kan själv!

image572

Ja, det kan jag. Jag ska visa dom och er. Jag ska nämligen starta eget. Det är den bästa idén jag fått på mycket länge. Starta eget företag, skicka ut fakturor till alla som jag hjälpt gratis hittills, göra avdrag på resor, dator, mat, kläder, lägenheten. Det är fantastiskt, att jag inte kom att tänka på detta tidigare. Nu måste jag bara komma på ett klatshigt namn för mitt företag ... och vad vi ska pyssla med. Förslag?


En liten tanke

Det finns en grej som jag funderat på ganska länge. Det började när det blev poppis med handsfree till mobilen. Vem var det som kom på att man kunde och borde dra handsfree-sladden från öronsnäckan i ena örat, över hakan/läppen/munnen och sen över andra örat? Det ser ju helt galet ut. Det vore en sak om några få gjorde det precis i början men att man ser folk göra så fortfarande förundrar mig.

Stand up när det är som bäst



Har kollat endel på den väldigt roliga engelska komikern Jimmy Carr den senare veckan. Sjukt skön kille. Enligt mig den bäste stå upparen idag. Så otroligt rapp med sina lines med publiken och allmänt anskrämlig på ett bra sätt. Jag köpte hans DVD från en nätbutik som heter torrentspy. Jättbilligt och bra kvalité. Köp och skratta lite!

http://www.torrentspy.com/torrent/2131982/Jimmy_carr_comedian_2_7_avi_Robbo_avi

Ett paket, en bomb, kanske ett socialt experiment?

DSC00107.JPG

En ovanligt spännande t-baneresa till skolan idag. Nästan som julafton. Fast med en känsla av skräckblandad förtjusning. Hoppas den rättmätige ägaren får tag i sitt paket. Det var f.ö. inslagspapper från naturhistoriskariksmuséet - så lär ju inte vara någon present som någon saknar som tur är.

Change of plans...

Har efter en väldigt het diskussion med min gode vän Chrille kommit fram till att de inte flyttar in i min lya i Kalmar, utan att jag stannar här över sommaren eftersom det är gratis att bo här då. På så vis kan jag spara pengar och sedan flytta till London och även ha tid på mig att styra upp det jag kan behöva styra upp. Fuck, ville hem till Stockholm igentligen men vad gör man? Annars kanske man inte hade kommit iväg till England på riktigt länge eftersom jag kanske hade behövt spendera mina sparslantar och spara ihop nya slantar på det lilla som blir öve efter att ha betalat kostnaderna för Sthlm.

Jag kommer ju däremot komma upp mycket oftare under sommaren vilket alltid är något. Man måste väl göra lite uppoffringar för att få tummen ur och komma iväg någon gång.

Agh....hmm...gaaah.

Adjö!

Framtiden är här

 
Extreme Powerbocking

För ett år sedan trendspanade jag om de nya heta segways som man kunde se folk rulla fram på likt onda masterminds på Stockholms gator. Nu är det dags för nästa steg i denna futuristiska transporttekniska trend: Powerbocks. Dessa fantastiska "hopp-styltor" får dig att flyga fram och trotsa tyngdlagen. Det här är framtiden.

Ge mig, ge miiiiiig, CREEEEIIIJJJVINGS! Ja tack.

Ikväll åker jag på kryssning med klassen. Inget kommer någonsin bli sig likt igen. Härligt.

Vart ska jag?

image570
(Ska jag posa käckt i London eller i Stockholm detta år?)

Sitter och skriver på en meningslös uppgift. Mr White, ska vi hänga lite? Ok, tack...

Har mycket som jag klurar på för tillfället. Jag ska spkicka ut mitt CV till olika företag i Sthlm denna vecka. Vet dock inte om jag borde försöka masa mig till London så fort som möjligt istället. Anledningen att flytta till Stockholm är ju för att spara ihop ett startkapital för flytten till London. Nu tänker jag så att jag får ju en slant i skatteåterbäring samt att jag har en slant på ett konto som skulle kunna funka som startkapital eftersom jag troligen annars skulle behöva spendera dem under en sommar i Sthlm. Jag sökte ett arbete på en massageklinik i London igår. HAr ingen lust att arbeta som massör hela tiden men det skulle kunna vara en start för att komma iväg och för att kunna söka vidare på plats. Samtidigt är det en hel del som man behöver styra med om man skulle flytta redan till sommaren eller strax efteråt. Boendesitsen hade jag hoppats lösa med ett hyresbyte mellan min lya i Sthlm mot något i London. Borde ju vara en hel del svenskar som är påväg hem till Stockholm och behöver boende.

Clare är ju ett stort dragplåster till flytt men jag skulle ju även vilja bo utomlands ett tag(eller permanent om jag trivs) om det inte var för henne. DEt känns som det skulle kunna skita sig mellan oss också om jag börjar arbeta i Stockholm och inte har samma möjlighet att kunna sticka till Oxford hux flux. Dessutom måste hon i dagsläget jobba 7 vidriga nätter i rad för att kunna få ledigt en vecka och komma över hit. Något som troligen inte är jättekul i längden.

Det är sånt som rotar i skallen på mig om dagarna och jag vet inte riktigt hur jag borde göra. Era kloka synpunkter tas tacksamt emot!


Puss och kram

Konsert på onsdag

image569
På Onsdag kommer Foh Rilla och några rappare till Nalen, Cunnin nånting heter dom. Helt ointressant egentligen hehe. Jag tycker att alla vi ska gå dit och se dom uppträda och njuta en smula. Sök på dom på MySpace, YouTube om ni vill veta hur dom låter. Det är ett fräsht hiphopsound från Kentucky! Very nice!

KÖP din biljett här
Obligatorisk närvaro

Hur man spenderar en helg på söder

  
  

Då var även den här helgen till ända. Jag gillar själv inte att läsa om vad folk har haft för sig för ointressanta saker men tänkte att nu har det ändå varit en sådan exceptionellt trivsam helg att jag blir så illa tvungen att återge den i korta ordalag här på bloggen. Några av er kanske till och med tycker att det är berikande och även jag tycker nog att det kan vara intressant läsning när jag blickar tillbaka på det om ett år eller så.


I fredags kom Adde över till stan på besök, vilket förstås alltid är angenämnt. Men Mr Whites weekend börjar ju som ni alla vet redan på torsdan. Efter att ha skrivit klart hemtentan bar det av på Mange Schmidt-konsert, det enda som var värt att se där var ett gästspel av Ken samt Rusiaks avslut med Hiphopper. Eftersom det inte var någon åldersgräns gick det dessutom endast att få tag i läsk, lättöl och röd mjölk i baren. Det tog vi igen när vi drog vidare till Bauers öppningsfest på götgatan, fd. Krönet. Fräsh lokal, stort, ljust och skön inredning. Får se vilken grupp av söderbor som tar stället i besittning. Förmodligen pretto-söder som man även hittar på bl.a. Ljunggrens och ställen runt Nytorget. Finns dock potential till sköna klubbar i lokalen.

På fredagen avnjöt jag, dave o robbish en härlig afternood delight på Louie. Efteråt mötte vi upp adde för några öl och middag på Jägarn. Drog vidare med dave, dennis och amri på Ljungan och klubb Yes! på Mosebacke där Percee P och Guilty Simpsons höll låda. Lördagenblev mycket lugn för min del . Lunch med Cilla på Louie, tacopajen är grym men lite liten (jämfört med salladerna). Resten av den regniga dagen tillbringades hemma framför tv:n och datorn, vilket var ganska skönt.

Idag kom Adde och Carolina förbi på dan. Åt lite sen stack jag in till stan och mötte upp Dave, Shady, Elli och Klasse. Passade på att åka den där rymdraketen som står på Medis för tillfället. Passa på! Det är awesome! Gick omskakade till fiket Neo. Mycket trevlig personal och lokal men en ganska oinspirerad meny när det kom till maten. Varför är det bara Louie som inser att man inte vill punga 60:- för en grillad macka? Skandal. Annars mycket trevligt fik. Hann med att reda ut en hel del fakta kring äggets vara eller icke vara. Mycket omvälvande - i alla fall för mig.

Senare mötte vi (alla utom Klas) upp med Adde och Carolina igen för att gå och utnyttja Sonjas greks 100 kronorsmeny. Mycket smarrigt och trevligt. Sammanfattningsvis en mycket trivsam helg tillbringad på Söders fik, restauranger och klubbar i gott sällskap. Imorgon är det dags för skola igen. Alldeles för tidigt. Det kommer ni definitivt slippa läsa om.

God natt!

Även en ministerson kan må dåligt ibland

DSC00097.JPG
Även en ministerson kan må dåligt ibland

RSS 2.0