Skööööön!!!



Lyssnar lite på den här, man blir på så bra humör liksom ba!

Det är verkligen skönt att det äntligen är lördag, vaknade toktrött med ont i huvudet men det gick över tack vare en rejäl frukost bestående av min favoritmüsli "Axa Guld", två vackert vita ägg och två koppar Arvid Nordkvist "makassar" gjort på indonesiska kaffebönor.
Medan jag åtfrukost passade jag på att se ett par avsnitt av Arrested development
Mycket underhållande... men sedan tog jag mig i kragen och satte mig och räknade lite matte, tar nu en liten paus och skall strax fortsätta... det är skönt med lördagar, man tid att göra sånna saker man knappt orkar eller hinner med på vardagarna. Som att plugga och njuta av en god frukost!



Kontrar med en annan fantastiskt bra låt med en helt annan sinnesstämning
Sigur Ros - Untitled #1 (a.k.a. Vaka) är det jag bjuder på här... Från deras album "()" från oktober 2002.
Denna låt är även med på deras nya album Hwarf/Heim och då i live tappning... mycket bra & mycket emo, ännu mer känsla än orginalet.
Läste en recension av Hwarf/Heim medans jag lyssnade på nya plattan... orkar inte skriva en egen vettig sådan, mycket för att jag inte är allt för bekant med dessa islänningar än, så jag väntar med att själv uttala mig och koncentrerar mig på att njuta av musiken istället.

PS. Jag vet, det är länkafton idag...

Det är snart helg

image489
Singel


... och jag är fortfarande singel. Trots det blir det nog en ganska lugn helg. Middag och filmkväll med vänner imorgon och kanske lite festligheter med Monkey Bizz på lördag. Vi får se. Lite sugen på att sätta mig och ta mig ett glas på Annakahn eller fd Guldapan. Ska träffa Jess på söndag, hoppas vi kan styra upp någon form av trevligt adventsfirande.

Var ute i Byle i onsdags och blev omhändertagen av föräldrarna. Fick med mig nybaktbröd som pappa bakat och nybakade kanelbullar som mamma gjort. Blir inte mycket bättra än så.

Någon dag hade jag tänkt röra ihop en mustig potatis- och purjolökssoppa. Var och köpte alla ingredienser idag. Det ska bli smaskens, läs om hur det gick här ...sen


"Jättehungrig!"



Hej min Mr White min lilla ögonsten!

Har haft en underbart härlig vecka med Klär hos mig. Vi har gjort lite av varje under veckan. Vi bodde på Clairion hotell natten till lördagen. Rummet var schysst med ställbara sängar som vi lekte en hel del med. Hade även fint badrum med badkar och havsutsikt. Middags -och lunchbuffé ingick så man behövde inte gå hungrig. Vad har vi mer gjort? Vi var även på fest hos Chrille vilket var riktigt trevligt. Gratis Jägermeister satte käpper i hjulen för både Clare och mig den kvällen...hehe. På måndagen tog vi bussen från Kalmar och besökte Öland och Borgholm. Kollade på slottsruinen och gick den fina slingan i slottsskogen vid havet. Mumma! Har även hunnit med lite restaurantbesök, 3-kamp och annat smått och gott.

Nu sitter jag här i min ensamhet och karvar mina handleder. Tröstade mig med ett stadigt gympass och insåg även att jag uppnått målet att gå upp 8kg från sommarens lågvikt. Från 77kg till 85kg. Från jakthund till julgris...yes!

Ha det gott!

Magic är årets julskiva

Sitter här och lyssnar på Bruce Springsteens Magic, årets julskiva. Finns inte ens så här mycket bjällror på Absolut X-mas. Har brännt ner den för att ge till far som en ganska sen farsdagspresent. Blir att åka ut till Byle och äta familjemiddag.

Är i alla fall hemma från Oslo efter en mycket trevlig och glad helg tillsammans med Adde, Cilla och resten av kollektiven. Kolla facebook här och här för bilderna.

Snart är det första advent. Då ska vi dricka glögg igen.

Vinterjacka!

Det tog lite längre tid för mig än för er andra, men så kommer ju vintern lite senare här nere i södern också. Idag har jag i alla fall införskaffat en vinterjacka. Jag har inte köpt en riktig vinterjacka på mycket länge, tror faktiskt att jag bara köpt en enda (en We-jacka som nån kanske minns) sen jag flyttade ner till Skåne.

Nu längtar jag iaf efter lite kyligare väder så jag kan få visa upp mig på stan.

För övrigt har det varit en superlugn och skön helg. Lördagen spenderades med Anna, Uno och Ullis i Köpenhamn. Mycket mysigt, särskilt julmarknaden på Tivoli. Mycket kallt var det också (hade varit perfekt med en varm vinterjacka). Idag har jag kollat julskyltningen på stan och tränat.

Just nu sitter jag och väntar på att en stek (!) ska bli färdig. Min första stek nånsin, en slottsstek, som jag hoppas ska bli mycket mumsig.

Jag verkar förresten ha fått julledigt dom dagarna jag ville, vilket innebär 16 sköna dagar ledigt. Jag ser fram emot att spendera dom tillsammans med MrWhite & co  i Estocolmo!

Dags att skala potatis...

/Micke

USA:s krig mot terrorism 2.0


Bush inleder etapp två i kriget mot terrorism

Jag gör en Marcus och postar ett videoklipp på bloggen. Enda skillnaden är att det här faktiskt är roligt och ni kanske inte har sett det tidigare - vad vet jag. Det känns som det är ett aktuellt ämne som tas upp. Hoppas ni tittar på det, jag tyckte det var mycket underhållande i alla fall. Bush har dock rätt i en sak, turister kan lätt förväxlas med långsamma hjärndöda zombies.

Om den inte funkar kan ni klicka här!

Sverige klart för EM!

image488

Så var det äntligen klart. Lite onödigt mycket dramatik kanske, vi borde garanterat vår plats i EM tidigare. Lämnade tentaplugget hemma och begav mig av till söder för att avnjuta matchen tillsammans med några vänner.

Matchen började bra med ett svenskt mål redan efter en och en halv minut. Inspelet kom från Zlatan fram till Allbäck som nätade. Sverige kontrollerade sedan större delen av matchen men gjorde alldeles för många slarviga misstag. Lettland lyckades göra ett mål men i andra halvlek tog Sverige ledningen igen då Kim Källström bredsidade in bollen. När Spanien vann över Nordirland var saken biff. Nu ska det bli spännande att se hur Sverige klarar sig i fotbolls-EM.

Motivation, eh Ja! Det kan behövas ibland...



Jag har fått en ny kalender helt oväntat.. En motivations kalender, det kan man ju behöva i höstmörkret!
Den kom på posten hela vägen från Kanada, skickad av en reskamrat från min senaste asienresa. Den innehåller en massa inspirerande citat och såklart alla årets dagar så man kan hålla lite bättre koll på saker.
Den startar i December så än så länge har jag inte hunnit börja klottra i den...

Decembers Citat lyder:

"Take the first step in faith. You don´t have to see the whole staircase, just take the first step"
Dr. Martin Luther King Jr.

You wan't personligt? You can't handle personligt!

Hej!

Jag har skrivit en hel del om hur det går i skolan och på jobbet och vad som händer kring allt det där den senaste tiden. Det är ju egentligen inte så spännande. Det är ju inte därför ni läser bloggen. Jag vet det och Du vet det. Mr White var ju tänkt som en personlig mötesplats för ett gäng gamla barn-/ungdomsvänner. Nu är det ju så fiffigt med internet att vilken dåre som helst kan gå in på bloggen och läsa hur mycket dom vill. Det här har gjort att i alla fall jag begränsat mig till att skriva om relativt triviala personliga spörsmål här. Det är trist, för bloggen gör sig bäst när det blir personligt, privat och riktigt smaskigt.

Jag tänkte ikväll att jag skulle bättra mig, skriva lite mer som jag gjorde på min onda tvillingblogg - Mr Black. Men genast blir det så mycket svårare att komma på vad man ska skriva. Känslor, funderingar, åsikter, mm mm är betydligt svårare att skriva om än vad man pysslat med under dagen. Och det är fortfarande så att jag vill censurera mig själv när det kommer till de privata bitarna. Kanske borde vi komma upp med något form av kodspråk? Vad vet jag. Eller så skapar jag en helt ny blogg som ingen känner till. Men men, om man ska stå för sina handlingar och åsikter borde man väl också stå för sina tankar antar jag.

Det som hemsöker min lilla hjärna för tillfället är en tjej jag träffade för ett litet tag sedan. Vi pratade och hade det trevligt, hon verkar vara en skön tjej. Vi skulle setts igen för inte så länge sedan men det blev inte av. I lördags surfade jag runt på nätet, egentligen mest för att se om jag kunde hitta hur gammal hon var. Det är skrämmande hur mycket information man kan hitta - speciellt om man har en blogg. Det hade hon. Något som jag inte visste var att hon också hade två små barn. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här. Jag vet inte ens på vilken nivå hon vill ses på, om det är en Dejt eller bara en lära-känna-varandra-bättre-fika hon vill gå på. 

Jag har ju redan börjat förstora upp det här. Jag har haft stora problem med det här med att skaffa barn i tidigare förhållanden. Det börjar bli bättre. Jag vet att jag vill ha barn en dag, men den dagen känns just nu väldigt avlägsen. Ni hör ju själva, jag pratar redan om förhållanden. Är det någon idé att dejta någon om man vet att man inte vill satsa på något seriöst från början? Eller så kanske det inte är så dummt med en tjej som redan har barn? Jag kanske blir störtförälskad, vad vet jag!?

Nu är frågan om hon läser det här, i så fall lär jag ju aldrig se henne igen ändå. Det är tur att Mr White kommer upp först på sida fyra på Google om man söker på hela mitt namn. Det är därför förbjudet att fr.o.m. nu nämna mitt fulla namn på Mr White.

Det flyter på



Hej Mr White

Då var det söndag kväll igen då. Har blivit ännu en lugn helg. Har inte festat sedan sist i Sthlm faktiskt. Blir nog ändring på det när min engelska kvinna kommer till hushållet på ons. Dessutom fyller Chrille år på lördag så det blir fest med reggietema. Ska bli trevlish.

Bar hit en extra säng från Chrille idag. Nu består typ 30% av min lilla lägenhetsyta av en säng...hint hint. Kom igång med träningen idag okcså. Har varit sjuk hela veckan med feber och halsont så man har tagit det väldigt lugnt.

Har inte så mycket att skriva igentligen. Ville mest att folk skulle se den otroligt smärtsamma daten med "Bonde söker fru"-Fredrik. Aj va stelt!

Kramen

The Office allover again

DSC00233.JPG
Fick aldrig se den mitt i hörnet

Igår blev det fest på kontoret - med japan-tema. Mycket roligt. Kul att få tid att träffa alla kompisar på kontoret när man inte längre är där speciellt ofta. Hade glömt hur många trevliga kollegor jag har. Det blev sumobrottning, sushi och teriyaki buffé. Det ordandes även med avancerad kareoke, rökmaskin och ljus-show. Mycket bra, speciellt när mitt lag framförde Let's Dance med Bowie. Kanske var en miss att ta längsta möjliga låt - hade förträngt att den är nästan sex minuter lång.

Har hunnit med en fika på Louie tillsammans med Cilla och David, en liten promenad runt söder och en snabb titt inne i skrapan. Ikväll blir det middag och fotbollskväll här hemma tror jag.

Heja Sverige!

en vanlig kväll på kontoret

DSC00232.JPG
en vanlig kväll på kontoret

pizzakväll hos klasse

DSC00231.JPG
pizzakväll hos klasse

Ace!

image481

Hade just den första av mina 5 föreläsningar i näringslära för ett företag i Kalmar. Gick skitbra. Riktigt kul var det och åhörarna ställde en jäkla massa frågor. Skulle ha kört i 40min men det blev 1h. Så skönt att få lite feedback så som "gud va bra det var", och "jätteintressant" osv." DEt enda som behövs och det tackar man för. Samma gång som jag föreläste för sist men nu är de uppdelade i mindre grupper så folk vågar sig på att ställa frågor osv. Tjejen jag hade föreläsningen med satte sig i ett hörn efter sin del och satte på sig jackan för att riktigt stressa alla att de skulle sluta ställa frågor. Fucking moron! Så det blev att jag stod där framme och svarade på allas funderingar. Kul var det i alla fall!

Peace love and overfeeding!


Bruce har gjort det igen!

Jag sitter hemma i min lägenhet och lyssnar på Bruce Springsteens nya platta som låter helt otroligt. Gubben har gjort det igen inte så ung längre (58 år) men han låter ung och oj vad han kan göra bra rock´n roll!

Jag är ingen Bruce-fanatiker men detta album krossar det mesta som släppts på länge. Jag hade nästan givit upp hoppet på skivbranchen och trodde inte att de tillät släppa så här fantastiska, fulländade album längre?
Det mesta som släpps idag känns mer eller mindre halvfardigt, överproducerat med utfyllnadsspår lite här och där för att skivan ska ha tillräckligt många spår (för att få räknas som en full-längdare).
Det känns skönt med ett riktigt album för en gångs skull då skivbranchen numera normalt bajsar ut förskräckligt stora mängder skräp i form av oinspirerade, fabrikerade artister från Idol, Fame Factory, kanske någon från Big Brother och artister som Pariis Hilton, Amy Diamond mfl. Känns som vilken idot som helst får släppa skiva nu för tiden?

"Magic" däremot har inte ett enda svagt spår, E street band låter helt fenomenalt, soundet känns sådär gammalt och nostalgiskt som en favoritskiva man haft i 10 års tid och fortfarande inte lyckats lyssna sönder.

"Magic" låter som en platta som skulle kunnat ha släppts strax efter born to run (1975) med det där skitiga opolerade, maffiga rocksoundet invävt tillsammans med juliga bjällror och klockspel som Bruce och E street band låter när de är som bäst, eller egentligen dettta sound Bruce ALLTID har tillsammans med E street band, men denna gång med låtar i born to run-klass!

Pianointrot på "I´ll work for your love" påminner farligt mycket om inledningstonerna till "Thunder Road" och jag blir kär, det gör ingenting att det låter som något jag har hört förut när det låter såhär bra, för det är såhär Bruce ska låta!

Som jag skrev tidigare, det bästa som släppts på länge! Denna platta kommer följa med mig en lång tid framöver...

"I´ll work for you love", "You´ll be coming down" och "Long walk home" är personliga favoriter.

Läs mer om Magic:
DN, HD, SVD, Rolling Stone

Capri Due - Brommaplan - Tunnan

Ikväll blev det en lugn kväll. Igår var det inte en lugnt stund. Stack från skolan strax efter lunch för att åka in till stora staden och shoppa. Hittade ett par finfina Edwin-jeans. Jag MÅSTE börja köpa något annat märke. Senaste fyra jeansen jag köpt har varit Edwin. Men vad ska man göra när dom sitter som skräddarsydda på min lilla stjärt. Gick även förbi Amanda men fick kalla handen, kalendern var full för resten av dagen - trist. Får försöka en annan dag. Barret börjar bli ruskigt långt nu.

För att tröst mig la jag vantarna på en ny deostick, Dolce&Gabbana Masculine. Har börjat matcha mina parfymer med rätt deostick på sistone. Det skänker en fantastisk njutning att ha tillhörande deo till den parfym man bär - istället för att smeta på sig något nivea-kladd. Oy Vey!

På kvällningen blev det en oplanerad men väldigt flott och trevlig middag på Capri due vid St. Eriksplan tillsammans med Sanna. Finfin canneloni och stora portioner. Proppmätt rullade jag vidare till klasskompisen Celines inflyttningsfest på Brommaplan. Där blev det kalas - så pass att störningsjouren ville komma in och vara med hela tre gånger under kvällen. Tredje gången kände vi att det var dags att gå vidare till krogen Tunnan i Gammla stan. Mycket trevligt där också. Hände inte mycket utöver det vanliga förutom att det togs en faslig massa bilder. Kul var det i alla fall.

Idag blev det uppgång och uppställning på baksidan för gårdsstädning kl 10:00. Inte jätte entusiastiskt sopade jag uppfarten och klippte några grenar. Fick i alla fall en bulle och kaffe.

För att spinna vidare på kMikes och jompas matlagningstema smällde jag och klasse ihop en härlig lax- och lökpanna på en bädd av italiensk rösti. Till det serverades en lätt mozarellasallad och ett glas väl kyld Trocadero. Himmelskt var det hur som helst. Kollade på filmen The Last Kiss med Zach Braff. Mycket bra men ganska tung - speciellt om man börjar närma sig 30 och krisar. Andreas kom förbi och bidrog med lite whiskey till efterrätt. Kvällen var fulländad.

Nu är det dags för sängen. Imorgon är det fars dag. Den givna presenten: Bruce Springsteens nya platta Magic. Mycket bra vad det verkar. God natt!

  


Vitaminkick i snöyran




Kom just hem från en förbaskat bra spelning med Moneybrother, Florence Valentine och något annat band. Fasen va lite schysst musik kan göra mycket i höstmörkret. Så svinigt gött att gå på spelningar. Man borde verkligen göra det oftare! Känner sig dock aningen för vuxen och lättirriterad på 14-is groupies som står och flaxar med armarna i nyllet på än innan konserten hade börjat. DE började "skojboxas" på mina bröst och då sa jag å allas vägnar som stod i en radie om 5 m runt dessa fån att de skulle tagga ner. "Det är ju en konsert ju...kom igen...weee!". -Ja men helvete, spelningen har ju inte ens börjat och ni står och knuffas med ryggarna. De stod och tjafsade med folk som frågade va fan de höll på med under hela konserten. De var ju alla andras beteende som var off och inte dessa tösabitars. Arma barn!

Sov gott!

veckans edwin

DSC00227.JPG
veckans edwin

That's a wrap!

image475
Haninge Kulturhus

Jaha, då var det snart helg igen. Kan inte klaga på veckan heller för den delen. Varit ledig både i måndags och idag, torsdag. Känns skönt att ta det lugnt nu.

Snart sätter två projekt i skolan igång som vi ska pyssla med parallellt tills i mitten av januari. Dels ska vi göra en hemsida och dels ska vi filma ett personporträtt eller en informationsfilm. Båda projekten ska i alla fall bli mycket roliga att genomföra. Det kanske t.o.m. blir ett personporträtt på Dave (tidigare känd på Mr White) om hans passion för skor. Kan vara intressant, eller? Vad det än blir så läggs det säkerligen ut här på bloggen så att ni kan avnjuta det. ;)

Vi fick i alla fall testa att filma för första gången igår. Sjukt roligt. Sån där DV-kamera eller va de hette. Stativ och mic och grejjer använde vi också. Seriöst värre. Nästa vecka ska vi försöka klippa och redigera ihop allt vi filmat till ett snyggt platsporträtt från Haninge Kulturhus.

Imorgon är det fredag i alla fall. Då blir det  förmodligen lite billig öl på Björns (studentpuben), Russian Mini Break på Speakeasy om jag hinner och sen bär det av till en klasskompis på inflyttningsfest. Ska bli roligt. Resten av helgen är i stort sett obokad. Blir kanske lite soft smootching med grabbarna på lördag - efter att jag har varit med på den jätte roliga höststädningen på gården.

Eh... Va?

image473

I are to be am Marcus

image466

HALLÅ BIBBLAN HUR E LÄÄÄGET!!!

Med mig är det i alla fall bra. Har just haft ett uttalsprov över telefon med MR DAvid Richardson. Gick faktiskt bra. Jag fick läsa 2st texter som han sedan skulle ha synpunkter på. Det är en jäklarns massa intonerings -och word stress regler man kanske inte alltid tänker på som svenne. Läste en Winston Churchill text och en annan text. Fick 8 av 10p på första och 18 av 20p på den andra. Ett av felen bidrog Clare med. Frågade vart betoningen på ordet "Lamentable" skulle ligga och läste enligt hennes instruktion och fick skäll...haha. Hon kommer få lära sig innebörden av ordet "Spanking" när hon kommer om 2v!

Annars e det ganska mycket med plugg etc. Jag ska hålla i en kostföreläsning nästa vecka och ännu en engelskauppsats att skriva. Lite körigt men det kan nog gå.

Har kört en vilovecka från träningen nu och tänkte kicka igång imorrn. Ska bli gööött!

Hur går det för er där hemma då? Skvaller tack!

Ha det gott så länge!

En mustig höstmiddag

Vad kan väl vara bättre än en mustig höstgryta en mörk novemberkväll? Igår gick min och Micks senaste gourmetkväll av stapeln. Inspirerade av giganter som Leif GW och Guillou smällde vi igår ihop en smaskig höstmeny.

Till förrätt: Rå korv och whisky

Till varmrätt: En mustig höstgryta, stilfullt ackompanjerad av Dr. Sterns rustika lantbröd.

Till efterrätt: En ångande het Irish Coffee Surpris och en bit kladdig kaka.

Har inte gjort Irish Coffee förut men Mick, som läst på, visade hur man skulle tända eld på whiskyn och hälla den fram och tillbaka mellan två sås-snippor för att få till den där underbart karamelliga tonen. Mycket lyckat!

image464
image465

david goes nuts

DSC00225.JPG
david goes nuts

omanlig vänskap

DSC00223.JPG
omanlig vänskap


sköna champagnedrinkar

DSC00220.JPG
sköna champagnedrinkar

Snö och asfalt har kommit till Byle

DSC00218.JPG
Utsikt från familjens framsida. Saker och ting börjar röra på sig.

Tillbringar större delen av helgen isolerad ute i Byle. Firar pappsen som fyller massor av år. Han fick två fina tröjor av mig och syrran. Han såg glad ut. Ikväll blir det kalas tillsammans med släkten. Passade på att hälsa på farfar också när jag var i Täbban med syrran idag. Mycket trevligt och kul att se att gubben har fullt upp med snickeriet och annat.

För er som är bittra över att ni inte kunde närvara vid Daytona Sessions i torsdags som jag skev om tidigare kan kolla på presentationerna och filmer från föreläsningarna på deras hemsida nu. Kolla in föreläsningen av Johan Ronnestam. http://www.daytona.se/sessions/ronnestam


Johan Ronnestam - Del 2 av 4

9/11 oooh yes!



Nästa fredag smäller det! Då dyker Moneybrother upp i för att underhålla mig i denna miserabla håla. Köpte just biljett. Mina förväntningar och önskningar kommer säkert bli lika infriade som hos dessa allt för gamla fjortisar!




Mysigt att gå på lite bra höstkonserter. Puss på er!

Daytona sessions - Färgfabriken - EMA

Idag bar det av till Debaser medis för att närvara vid Daytona sessions vol. 1. Fick möjligheten att lyssna på ett flertal föreläsningar om hur tekniken, tjänsterna och användadet på webben kommer utvecklas de närmsta fem åren. Jag är inte rätt man att sammanfatta vad som sades men ni kan kolla in det här. Sessionen avslutades med lite öl och trevligt barhäng i debaserbaren. För er som inte kunde närvara finns presentationerna på Daytonas hemsida inom kort.

Drog vidare med Klasse och Dave till Färgfabriken för att kolla in Vice skinsutställning. Träffade Fredrik och fick mer bjudöl. Sen bar det av hem för att kolla in direktsända EMA som verkligen är jätte dåligt. Vad håller Snoopy på med egentligen!?


RSS 2.0