Klas goes Ernst

Ibland får jag små idéer så jag tänkte att det vore skoj att visa upp  vad jag pysslar med om kvällarna.
Mitt senaste lilla projekt går ut på att snickra ihop ett hölje till mitt proppskåp 
Såhär ser mitt proppskåp ut just nu, snyggt, visst men jag tänkte att det kunde bli ännu finare med ett hölje som täcker alla små strömbrytare.

1

proppskåp

Jag går upp på vinden och letar bland allt bråte och hittar till min förtjusning en lång planka som blev över då jag sågade till sockel till min köks (halv) ö.

Jag mäter runt proppskåpet och sågar sedan ut tre bitar som ska bli sidorna runt skåpet, två långsidor och en kortsida (Det behövs bara en kortsida eftersom skåpet sitter i ett hörn).
I den ena långsidan (ovansidan, den som ska sitta vänd mot taket ) sågar jag ut en liten kvardratisk  bit så att  kabellisten som innehåller strömkablarna kan löpa ner in i själva proppskåpet.

2

låda1

Dessa bitar filar jag på tills de passar bra mot varandra utan glapp någonstans, sedan limmar jag  och spikar ihop dem.

Sedan går jag upp på vinden och letar rätt på ännu mer överblivet virke, denna gången en bit täcksida från ikea, även den ämnad för köks (halv) ön, som jag mäter upp och sågar till till två rektangulära bitar. Dessa två  bitar ska bli framsidan till höljet med en skarv i mitten. Jag limmar och spikar ihop dem med bitarna till kortsidan och långsidorna.

Såhär blev det.

3

låda2

Nu ska limmet torka så jag får återkomma igen då det är dags för nästa steg.

An inconvenient truth

137423-58

Nu tänkte jag förmedla vad som kan tänkas uppfattas som en aning pretentiöst drabbel.
Alltid har man väl haft en medvetenhet om att den globala uppvärmningen blir ett större och större problem. Efter alla entydiga forskningsresultat som updagats i media på senaste tiden, måste man ha bott i Smedby utanför Kalmar för att inte snappat upp att den globala uppvärmningen är ett enormt problem som vi står inför.

Har man trots en ökad medvetenhet dragit sitt strå till stacken vad gäller miljömedvetenhet? -Nej, inte mycket. Men...igår såg jag Al Gores dokumäntärfilm "An  inconvenient truth", som satte sig som en obehaglig och illa utförd bitch-slap i mitt ignoranta men ack så fagra plyte. En väldigt slipad Al Gore tar  med retorisk skicklighet upp vart vi är på väg om detta fortskrider. Väldigt övertygande och lättabsorberbar information som helt klart lämnade mig väldigt illa berörd och påverkad. Gör vi ingenting kommer denna stackars planet vara jäkligt jobbig att bo på redan om ca 50 år. Alltså hög tid attf å tummen ur röven och dra sitt strå till stacken. Datorn kommer inte längre stå på för nedladdning under några nätter, vattnet kommer rinna mer sparsamt under tandborstning och diskning, lågenergilampor kommer inhandlas tillsammans med andra ekologiska varor. Jag ska återvinna det som återvinnas kan och handla mat från Sverige för att unvika alla långväga mattransporter.

Ni som tycker jag låter som en trädkramare som pratar ur röven uppmanar jag att se "An inconvenient truth". Förhoppningsvis blir det samma start till åtgärder och bättring som det blev för mig. Det känns lite "red neck" att sitta med armarna i kors som en oskolad idiot när man kan bidra med sitt.

Gör ditt för i helvete, så kan vi i alla fall sitta med "gott samvete" när hundra miljontals människor bor under havsnivån eller får sina hem förstörda av ordentligt mer frekvent förekommande och starkare orkaner än idag.

Pretto-Marcus, over and out*






Andy´s nya stekarskor

Andy´s nya sneakers
Andy´s nya skor... de är snygga de där bollarna som hänger längs sidan...
Vintriga skor som fortfarande är street...

Nu får det vara slut med skobloggandet, som ni andra kanske inser så går det inte att slå dessa skor i utseende och kvalitét .Jag tycker att vi lägger ner skofetishen och koncentrerar oss på annat, som t.ex.  naken bilder på Harry Potter och en Britney Spears som i snaggat tillstånd är farligt lik hockeymackan.

Snake Eyes

snakeskin
Adidas Snakeskin Americana

Senaste fyndet, de här giftiga små gossarna satt o chillade på en hylla ute i hammarby sjöstad på adidas outleten. Mycket trevliga. Ett par skor som sticker ut från mängden. Sportade dessa igårkväll när Michelles examens fest begav sig. Bestämde mig efter mycket om och men att åka. Festen var i alla fall lyckad, med överflöd av god mat, tårta, ostar, vin, kex, chips. Det var ingen som behövde gå varken hungrig eller nykter.

Idag är det plugg som gäller... ett litet tag i alla fall. Sen ska jag nog sätta mig med mitt ny införskaffade Final Fantasy XII, snask, läsk och en fet pizza.

Hade bra och Grattis till Add-E Odell som fyller år idag! :D Hurra hurra hurra!

Hockey-Mackan-brödet

Imorse satt jag i godan ro och åt mitt ägg, drack min juice och bredde min macka. Jag blickade ut över frukostborde och var nöjd med att det var fredag, jag var tjänstledig, snön föll utanför fönstret... det var då det hände, jag glänste ner på mitt ny inköpta frukostbröd och får till min förvåning och glädje se följande:

Hockey-Mackan
Det slutgiltiga beviset

Marcus har tillslut blivit så mycket 'hockey' att han fått en hel limpa uppkallad efter sig. "Hockey-Mackan". Kan det misstolkas? Nej, det kan det inte. Vad jag hör har Mackan valt att trappa ner på sina hockey-bestyr. Det glädjer mig. Men kom ihåg att stödja din lokala hockey-kille - köp Hockey-Mackan-brödet!

Ett kuk och kamelspett tack!

137423-53

Yo yo bloggers!

Tupp och kamel? Nej, inte enligt min översättning.

Då var man åter efter en 6-dagars i Oxford. Haft det förbannat bra -som vanligt. Lite galej, lite samkväm, lite dans, lite picnic, lite film, lite larv och mer därtill. David det halvkönet bangade ju ur att leka med oss i London så inte fick jag se honom inte.

JAg hade en riktigt angenäm resa hem. Landningen, eller ska jag säga landningsförsöket i Malmö fick mig att näst intill skita på mig. Trodde seriöst att vi skulle krascha. Det var starka vindar och hur mycket turbulens i snöyran som helst. Planet skakade som fan och gjorde sköna "drops" när flyghöjden var på tok för låg för att man ville kanna att planet föll.  Ett par passagerarskrik och minuter senare, precis när vi skulle sätta ner hjulen på landningsbanan, drog piloten på full gas och lyfte igen. Piloten ropade med nervös och darrig röst ut att vi var tvungna att flyga till Lübeck, Tyskland pga av snöstormen.Det var den enda platsen det gick att landa på. Någon timme senare skulle vi tillbaka i planet och göra ett försök på att landa i Göteborg som hade den enda öppna flygplatsen i hela sydsverige. Mycket turbelens och ångest men ett lyckat landningsförsök senare satte vi oss på bussar för att ta oss till vårat mål Malmö. Den sträckan tog bara 13h i den sköna trafiken. Jag kom till Malmö ca 15h för sent. Inte blev det att sussa hos mr Mike inte. Missade till och med mitt tåg med 5h så jag fick hoppa på ett annat tåg och masa mig hem med. Oxford till Kalmar, restid: 29 timmar. Jävligt vettigt...hehe. Samma tid det tog för mig att åka från NZ typ. Inte ska man gnälla över en dryg resa när det finns flyktingar boende på flyktingförläggningar i Afrika som flytt undan översvämningar och som nu får dos nummer två av sin "Julaftons upplevelse" i form av en skön cyklon. Fast lite får de kanske skylla sig själva. Det finns ju gott om bostadsrätter i västvärlden, att de inte tänker på det?! Tokpellar!

Nu ska jag sätta tänderna i lite studier, men för att klara det behöver jag spetsa mig själv med en proteindrink med kreatin samt rågbröd med gammeldags messmör. Mmh, fan va stor och finnig jag ska bli!!

Ha det så bra mina gelehallon!

Ps. Vore kul om ""The asian manwhore" -Adde kunde få sina fingrar ur kakburken och skapa ett smakfullt inlägg från sin förmodade hemvist Pattaya, Thailand. Ds.


"jag lovar"

När är det "okej" att ge ett löfte och struna i att hålla det?
Då man säger att man lovar  någon något  så måste man ju kunna hålla det? Även om man bara t.ex. säger att man ska komma över på fika eller liknande och sen aldrig dyker upp?
Vad är tillräckligt obetydligt för att man ska kunna ge ett tomt löfte, och säga att visst jag ordnar det och sen bara skita i alltihop?

Bara lite tomma tankar så här på kvällskvisten...


vänskap

" My mind's not right
My mind's not right 
My mind's not right"

-The National

Mick säger att den här är gammal



Störtskön kid som rappar skönt och gör en ruggigt fet cribwalk!

8:e April är det äntligen dax igen!

8:e April börjar det igen! http://www.epguides.com/entourage/

http://www.epguides.com/entourage/

Vallentunas största 20-åring

alex
Han är stor den där!

Jisses. Janne visar hur en riktig gymbiff ska dansa. Se och lär Marcus och Klas!

sommartider hej hej!


Midsommar - Öland 2006

Jag vill ha sommar. sol. bad. grillkvällar. cykelturer. svett. sandaletter. shorts. linnen. barfota. gräs. skärgården. glass. dans. skratt. uteserveringar. kall öl. roadtrips. segling. solbränna. blekthår. solbrillor. semester. det vill jag ha. Nu!

Tack all vänner för den underbar sommaren som varit (för länge sen), hoppas den blir minst lika bra igen. kMike ska ju köpa segelbåt så kan ju bara bli hur bra som hellst. I filmen kan man bl a. skåda mrwhites kändisar Dave, kMike, Klazzy och Mac. Tobster står för den stadiga kameraföringen. Ville bara ge er nåt att drömma om....

Snacka om att ha de hetaste pjäxorna i stan...

Forums
I sommar då vintern finally har slaskat bort kommer ni få njuta av att se mig med dessa dyrgripar på fossingarna. P to the R to the E to the M to the I to the U to the M  fuckin LEATHER!!! Fuck ya! Biiijaatch!!

Den som stämplar de har pjucksen på krogen i sommar kommer få ett duralexglas med extra tjock botten i bakhuvudet...

Ja, det är dessa små ting som förgyller livet...

Längtar till sommaren då man kan gå runt med med kritvita sneaks och hund-lighter och erbjuda flicksen eld! OJ oj oj! Kommer inte bli svårt att få damerna på fall då. Som man sa förr, snygg sko ger snygg dam.

Nu är det snart dags att hockey-mac, Odell, kmike och diverse andra tar sig i kragen, kommer ner på jorden och fortsätter blogga!

Tillbaka i kalla Sverige

Nu var man hemma i Stockholm igen. Även fast jag inte var borta så länge, så känns det som det. Riktigt skönt att åka utomlands några dar. Britter talar verkligen roligt och alla ser ut som fotbollshuliganer.
London bjöd på några fler grader, dyr shopping, kinesiskt nyår(?), fest i Brixton, dubbeldäckare, pub, bape och lite därtill. Kul att se hur Dennis och Malin spenderat deras senaste 6 månader. Skulle nog va kul att åka iväg runt 6-7 månader och jobba/plugga utomlands. Ska försöka få in utlandspraktik i min utbildning.

Drar in lite bilder här sen så får ni se hur London såg ut i helgen.

Kul att se att det hänt grejer här hemma samtidigt. Den lilla systern har forsatt smycka kroppen med färg, Tony har startat en konkurrerande blog(!!!!!!!), Andreas har satt en markeringen på mrwhite, Mick blowade årets chans på Harriett och sist men inte minst, SNS har börjat få in lite AF1:or!

Nu ska jag dricka lite te så min röst kommer tillbaka. Tappade den mellan lördag och söndag på nattbussen i London.. bloody hell!

Det är de små sakerna som förgyller livet...

Det är de små sakerna som förgyller livet...
Den här fick jag av min mamma, visst var den fin? Det är sånt här som gör en lycklig... vet inte om det är någon annan som känner igen sig...?
Givetvis var jag ju inte bara glad för tändaren utan även över att jag hade familj och släkt hemma hos mig på mysigt Söndagsfika igår, det kan jag ju inte sticka under stolen med, att det var kul att träffa dem allihop också, och få visa upp hur bra jag har det här ute i Årsta.
Konstigt att man ändå längtar bort då man egentligen har allt man behöver här hemma. Men så är det och kommer förmodligen vara ett bra tag framöver som det känns nu, blir bara mer och mer kåt på att resa ju mer jag är ute och reser, hur ska detta sluta egentligen? Kommer Klas förvandlas till en eremit som reser jorden runt på sin egen hand och pysslar med starkström i sin ensamhet väl hemma i Sverige?

Varför bloggar folk så sällan?? Då måste ju jag blogga för att det ska hända något här över huvud taget och jag har egentligen inte tillräckligt intressant liv för att vara värd att dela med mig av det till den stora massan av läsare som ändå går in här varje dag med förhoppningar att läsa något intressant och förhoppningsvis få en insikt i dessa vilsna själars liv och kanske till och med känna igen sig och upptäcka att de inte är ensamma om att vara så misslyckade i sin strävan på att synas, bli bekräftade, älskade och torkade i röven av mamma...

The National - Looking For Astronauts

" You know you have a permanent piece
Of my medium-sized American heart
So don't wear the watch
When you're out with the cunts
You can break what you have, but the rest of it's mine

Take all your reasons and take them away
To the middle of nowhere, and on your way home
Throw from your window your record collection
They all run together and never make sense
But that's how we like it, and that's all we want
Something to cry for, and something to hunt"

Indie så det stänker, skvätter och plaskar om det! Så bra så bra!!

Gudars skymning

Jag har skrivkramp.
Ska bättra mig, I swear.

Men det är en sak jag tänkt på lite i veckan. Jag har märkt att vissa människor i min närhet har ett ohälsosamt förhållande till sin avföring. Eller så är det jag kanske?
Visst kollar man ned i toaletten för att se vad man åstadkommit när man bajsat? Man vill ju se om man fick till en bra skörd, eller?
Jag har undersökt detta lite och det verkar vara få som inte gör det, alltså betyder det att det är minoriteten som gör "fel". Ni vet vilka ni är.

Tänkte avsluta med ett fint rapcitat av Ken. Det får mig att tänka på Guru. Här kommer det;
"Hon va inte mätt, nej, hon var hungrig"

Titta va jag hittade!

Titta va jag hittade!

Hittade denna fantastiska skapelse på jobbet igår, tänk vilka underverk naturen kan utföra...  Funerar på att ta hem den från jobbet och gjuta av den...

Jaha, på dagordningen idag...
Jag steg upp tidigt idag eftersom jag och min  kusin ska ut i ödemarken söderut någonstans och musicera med en stor skock gamlingar, det är bra att det är lite långt att åka för då kan jag läsa "ensam planet indonesien". Kan säga att jag är rätt insöad på min kommande utlandsvistelse sen jag fick hem guideboken, boken är med mig överallt, i sängen, på gymmet, hos vänner... får ingen ro förän jag vet allt som står däri. Just nu är jag rätt vulkankåt, men kanske kan tro att jag är kaktuskåt av bilden till inlägget men så är icke fallet. Såg en dokumentar om historiens största vulkanutbrott vulkanen Tambora, pomejii var inte i närheten...Utbrottet ägde rum 1815 och var av den kalibern att förödelsen drabbade större delen av världen på grund av askan som blockerade solljuset i en lång tid.
År 1816 är kännt som året utan sommar... inget kunde gro pga. av kylan... man fick gräva upp omogna potatisar ur snön mitt i juli.
I Indonesien där vulkanen Tambora är belägen har de gjort stora utgrävningar och hittat massa information och kommit fram till många teorier kringutbrottet. Vid utbrottet rusade 1000 gradig aska ut i ett pyroclastiskt flöde över vulkanens sluttningar och förkolnade allt i dess väg (pyroclastic flows).
Nu blir visst klockan lite för mycket känner jag... för er som faktiskt är intresserade (förmodligen ingen som är inne mr white) kan ni läsa mer om detta här:  http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Tambora

Tack för mig!

The spy who shagged me

Spy Bar

Då var det fredag igen, sitter och försöker traggla mig igenom mina distanskurser samtidigt som jag kollar in Alpina VM i Åre. Det går bättre för Anja än för mig verkar det som.

Igår blev det en liten krogruna med Dave också. Lugnt och stilla dock. Kollade in Olssons Video där det var rätt dött, drog vidare till spy bar för att kolla in deras torsdagsklubb. Var nog ännu mer dött där. Men skoj att vara där, för första gången för lilla Tony. Känns skönt att bocka av spyan, nu behöver man inte gå dit igen. Men som Dave sa igår, Spyans glansdagar är över och inte tillbaka på ett bra tag.

Nej, om man skulle ta och lära sig lite om informationsteknik nu....

Trevlig helg!

God natt gott folk!

de här e livet!

Hej Hej,

Då var det måndag igen. Helgen har i alla fall vart god mot mig. I fredags var jag tjänstledig för studier, åkte och hämtade mitt modem från comhem, hann med att kolla in rean på Nitty Gritty på vägen hem också - tyvärr kostar skjortan skjortan trots rabatten. Hittade i alla fall ett par fina svarta byxor på Carhartt-butiken. På kvällen käkade jag middag med Klabbe. Sen bar det av till Nalen Bar där vi mötte Dave o Rune. Hann med en öl och lite Fernet innan vi drog vidare till Berns. En ganska lugn men mycket trevlig och glad kväll.

I lördags var det födelsedagsfest för Frida. Middag på Helenes Krog på kungsholmen och sen vidare till Hiltons Eken bar. Alltihop var mycket lyckat och mycket trevligt. Roligt att träffa alla tjejer och killar som jag inte ser så ofta längre. Börjar likna släkten när man bara ser varandra på högtids- och födelsedagar. Det blev mycket dans, prat och dricka. Det enda man kan klaga på är en rätt ojämn dj på Eken. Men överlag var det jätte bra och roligt. Bilder kommer säkert upp på La Klick. Förövrigt lyckades jag faktiskt fynda på lördagen också - en flott tiger-kostym som var nedsatt 50%. Precis vad jag har letat efter under hela mellandagsrean. Om man nu kan kalla det mellandagsrea i februari.

I dag, eller igår, söndag alltså - hann bakfyllan och brist på sömn tillslut ikapp mig. Sov till två, åt en kebabrulle, kollade på the office och prison break samt hann med en promenad med min f.d. arbetskollega men också nyblivne granne, Mattias a.k.a. Mr Prfekt. Diskuterade lite blogging, internet och  verklighet. Senare kom David och Klas på besök för lite film i form av Half Nelson (om någon vet vad uttrycket betyder skriv gärna en kommentar). Typisk Filmfestival-drama med dåligt slut som filmvetare älskar att analysera, så sammanfattar jag det hela. Klas som är inne på hela "indie"-prylen är säkert av en annan åsikt. ;)

Det börjar kännas som om jag är på väg att komma tillbaka på rätt köl igen. Livet känns lite lättare och ljusare. Så länge man inte ställer dom jobbiga frågorna. Eller ens funderar över dom. Men någon dag måste man väl ta itu med dom också. Lipar dock fortfarande till Extreme Home Makeover på söndagar.

Antony & The Johnsons - I am a bird


God natt!

kvällen är ung. david snackar så jäklarns mycket. svårt att sålla bland allt skitsnack. Hoppas verkligen ni sticker till M&G i Vallentuna endast för att få ligga med någon form av hona. Jag har varit inne på det tidigare men jag förstår det inte. Vallentuna? M&G? va fan, skärpning, nån jävla värdighet har man väl? Är det dags för ännu en långdragen diskussion? aja. Hoppas ni får det kul tillsammans med sumo, lundgrens och dom andra. Låter buskul. Själv går jag och äter en förträfflig middag på Helenes krog och förs sen vidare vart hän det bär. Vi får se. Men en sak är säker, det bär inte utanför tullarna.... God natt!

M&G

Idag, alltså senare idag, kommer jag och Klas glida in på m&g som stans kungar. Vi ska göra det med stil och klass som två romerska riddare. Vi har ett mål med kvällen. Nämligen att få med oss rikets prinessor hem till våra riken.

God natt.

Det var kul på nalen och berns (tony, drick inte för mkt på berns)
eller vad säger jag, jag var ju för full för East......

RSS 2.0