Mycket bullcrap på nätet

image512


Har ni liksom jag bombarderats av massa skitmail, falska påståenden och annat på sista tiden? Först ut var ett meddelande på Facebook som sa att det var många inaktiva använadare vars konton på Facebook tog "för mycket plats". Därför skulle man skicka vidare meddelandet till alla sina kontakter för att visa att man var en aktiv användare. Om inte så skulle Facebook-ligan ta bort dig från facebook eftersom man då var inaktiv och bara "stal plats".

Därefter kom ett skrämselmeddelande om en ny "date rape drog" som heter Progesterex. Meddelandet hävdade att våldtäktsmännen nu hade börjat använda detta steriliseringsläkemedel tillsammans med det gamla hederliga Rohypnolet. Progesterex sas vara ett läkemedel för hästar som sterilicerar kvinnor på livstid om dem fick i sig det. Allt för att förövaren skulle klara sig från att göra sina offer på smällen. Jag kollade upp det "läkemedlet" på Läkemdelelsverket och mycket riktigt existerar det inte, varken i utlandet eller i Sverige. Bilden jag tankat upp är till och med tagen från en bildsökning på Progesterex på Google. Vem lägger upp fiktiva bilder på ett läkemdel som inte finns, bara för att lögnen ska bli mer trovärdig? Ren bullshit är det i alla fall.

Sen igår kom det tredie skiten av bajsmail. Då var det från MSN messenger som likt Facebook sa att många användare hade flera användarkonton som de inte använder. Alla namn är nu snart "upptagna" och vi har bara 500-någonting namn kvar att använda. De ville att man skulle skicka vidare mailet till alla sina kontaketr för att visa att man var aktiv...annars skulle dem ta bort dig från MSN!

Vad enda in i bövelen! Vad får folk ut av att skapa allt detta?! Pengar tjänas väl knappast? DEt känns som någon form av mental krigsföring och terrorism a´la Al Qaida. Det mest irriterande är att så många går på skiten. Har redan fått flera "Progesterex"-meddelanden, flera angående MSN-skiten och ännu flera angående Facebook. WHY GOD WHYYYYYY?!

Dagens I-lands problem over and out!

Puss

Kommentarer
Postat av: M

På jobbet cirkulerade nyligen ett kedjemail där man uppmanades att skicka vidare samma mail till x antal personer, så skulle man få en T68 av Ericsson.

Kul att folk i min branch inte reagerar på att företaget Ericsson inte tillverkar telefoner längre och att T68:an släpptes för 7 år sen. Snacka om seglivat kedjebrev!

2008-01-10 @ 11:55:08
Postat av: Klas

Marcus du är en olycksfågel eller så måste du ha klickat riktigt galet någonstans i cyberrymden. Att du ens tar dig tid att kolla upp skiten, pilla inte med skiten utan radera det innan det har hunnit gegga ner hårddisken!

Och kmike, folk i datanördbranchen ska ju vara smarta,
dina kollegor verkar inte passa in i datanördbranchen... But you my friend are nr one!

2008-01-10 @ 21:21:30
Postat av: Marcus

Här har det inte geggats någonting förutom...ja du vet så väl. Är ju störande när man får samma skit om och om igen. Nu funderar jag på att döda...hm...David. Det kanske låter drastiskt för utomstående men jag ser ingen annan lösning.

2008-01-11 @ 00:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0